Rehellisesti ja avoimesti

 

Sain yhteydenoton kotisivujeni kautta, kiitos ”Milla K”, kun näit vaivaa tutkiessasi verotietojani sekä laittaessasi minulle siitä viestin tiedoksi. <3

 

Olisin voinut säästää vaivaasi ja kertoa asiat itsekin, jos olisit vain kysynyt. Valitettavasti antamasi sähköpostiosoite ei tainnut olla oikea, niin en voi vastata sinulle suoraan, mutta toivottavasti tämä teksti päätyy joku päivä silmiesi eteen. :)

 

Tämä ei ollut ensimmäinen tällainen viesti, vaan olen viime vuonnakin saanut vastaavanlaisen viestin ja silloin(kin) kävin tilannetta avoimesti läpi somessa ja laitoin siitä sähköpostin tilaajillenikin viestiä reilu vuosi sitten.

 

Haluan edelleen olla sinulle avoin ja rehellinen kaikin puolin. Yritän tiivistää, mutta tästä voi tulla aika pitkä tarina.. :D

 

Kuten todennäköisesti tiedät, olen aiemmin elänyt kädestä suuhun pidemmän aikaa. Aina olen pärjännyt, mutta mitään ylimääräistä ei koskaan jäänyt.

 

Aloitin yrittäjyyteni perhepäivähoitajana vuonna 2010, koska halusin olla lasteni kanssa kotona. Samaan aikaan aloitin tekemään verkostomarkkinointia ja siirryinkin sen pariin kokonaan, kun kuopukseni meni esikouluun.

 

Kun lopetin perhepäivähoitajana ja siirryin elämään pelkästään verkostomarkkinoinnista saamieni tulojen varassa, tulotasoni ei ollut ns. normaalilla palkkatasolla, vaan pienempi. Kukaan järkevä ihminen ei todennäköisesti olisi siinä vaiheessa tuota siirtoa tehnytkään.

 

Mutta minä halusin vapauden, vapauden päättää itse omista aikatauluistani ja siitä mitä milloinkin teen. Olin valmis jopa tinkimään rahasta saadakseni sen.

 

Ja olinhan tottunut elämään pienellä rahalla, tottunut pärjäämään, joten en kokenut sitä ongelmaksi. Toki minulla oli SUURET tavoitteet verkostomarkkinoinnin suhteen, mutta..

 

Tuolloin itselläni oli myös PALJON erilaisia rahauskomuksia ja enkä todellakaan ole kokenut, että minä voisin olla vaRakas. Jos TUNTEE itsensä pienituloiseksi ja vähällä toimeentulevaksi, niin silloin ei todellakaan kutsu rahaa luokseen..

 

Minullahan on ollut hyvin vahva uskomus siitä, etten ole ansainnut yhtään enempää rahaa kuin sen, mitä tarvitsen, eli ”riittää, että pärjään”. Ja monta vuotta pärjäsin..

 

En siis todellakaan ollut edes valmis sallimaan itselleni rahaa, saati vastaanottamaan rahaa.

 

Kaikki, jotka liiketoiminnasta ja yrityksen pyörittämisestä jotain tietävät, ymmärtävät myös, että sisään tulevasta rahasta vähennetään yrityksen pyörittämisestä aiheutuvat kulut. Ihan ensin vastaanotetusta rahasta lähtee pois arvonlisävero, joka monesti on peräti 24%. Eli melkein neljäsosa vastaanotetusta rahasta maksetaan suoraan valtion kassaan.

 

Lisäksi päälle tulevat tietysti tuloverot, yrittäjän eläkemaksut (YEL), myytävien tuotteiden tuotetilaukset, erilaiset palvelumaksut internet-yhteydestä, käytetyistä ohjelmista, kännykästä, markkinoinnin ja mainostamisen kulut, mahdolliset tilavuokrat, ajetut kilometrit jne jne.

 

Kaikki kulut menee siis ns. omasta pussista.

 

Ja kun tuloistani on vähentänyt kulut, viivan alle ei ole kovin paljoa jäänyt. Sen näkee sieltä verotiedoistanikin.

 

Jostain muistan lukeneeni, että kun perustaa yrityksen, niin olikohan se vasta kolmas vuosi, joka alkaa olemaan kunnolla voitollinen, mikäli kaikki siis menee hyvin. Harva yritys kuitenkaan pääsee viettämään edes 5-vuotissyntymäpäiviään.

 

Vaikka olen ollut yrittäjä vuodesta 2010 lähtien, niin olen nyt tekemässä kolmatta muutosta / alan vaihtoa yritystoiminnassani, eli aloitan ikään kuin alusta jo kolmatta kertaa.

 

Ensin olin siis yksityinen perhepäivähoitaja, sitten tein verkostomarkkinointia ja nyt autan (yrittäjähenkisiä) naisia kukistamaan omat rahauskomuksensa, niin että he voivat elää enemmän itsensä näköistä elämää.

 

Rakensin VaRakas minä verkkokurssin vuonna 2020 ja lanseerasin sen ensimmäistä kertaa lokakuussa samana vuonna.

 

Tuo vuosihan jokseenkin mullisti maailman, eivätkä ihmiset halunneet (tai aina edes saaneet, vaikka olisivat halunneet) osallistua esimerkiksi kotikutsuille, joka on verkostomarkkinoinnin kannalta yksi oleellinen markkinointikeino.

 

Vaikken itse enää tuolloin juuri kotikutsuja pitänytkään (kiitos säännöllisten asiakkaiden), niin vaikuttaahan se tuloihin, kun omat tiimiläisetkään eivät niitä voi pitää.

 

Vuosi 2021 on ollut itselleni vähän sellainen ”välitila”. Laiminlöin työtäni oikein huolella. Voin kertoa, että yksinyrittäjälle ei tiedä hyvää, jollei se ainoa työntekijä tee töitään.. Taisin etsiä itseäni?

 

Nostin myös yrittäjän työttömyysturvaa, joka koronan myötä tuli mahdolliseksi. En ole koskaan saanut starttirahaa, koska perustin yritykseni aikoinaan kahden viikon varoitusajalla, enkä olisi ehtinyt odottamaan päätöstä starttirahan saamisesta, joten mietin sen olevan eräänlaista starttirahaa uuden käynnistämisestä.

 

(Tähän väliin yksi vinkki: yritykseni tulot nousivat HETI, kun tuo tuki loppui! Olen kuullut monen sanovan, etteivät he voi tienata enempää, koska sitten menettävät jonkun tuen.. No joskus nämä valtion tuet voivat myös pidätellä suurempien tulojen tulemista luoksesi!)

 

Tuona vuonna tein myös luopumistyötä verkostomarkkinoinnista; sehän on vähän kuin elämäntapa, joten irtaantuminen ei käynyt (ainakaan itseltäni) sormia napsauttamalla. Vakkariasiakkaat tilaavat minulta kyllä vieläkin tuotteita, mutta uusia asiakkaita en ole etsinyt.

 

Ja tähän väliin täytyy todeta, että en ole myöskään mikään markkinoinnin ammattilainen. Jos sinulla on uusi tuote (verkkokurssi / valmennus), joka pitäisi saada ihmisten tietoon, niin siitähän olisi aika paljon apua, JOS OLISI markkinoinnin ammattilainen, eikö?

 

Mutta ei, en ole. Ja tuosta verkostomarkkinoinnista on itselleni jäänyt pikemminkin se tunnetila, että ei saa TUPUTTAA mitään kenellekään! Varmaan siksi olenkin ollut arka markkinoimaan / mainostamaan omia tuotteitani sen isommin..

 

Ja sen nyt arvaa, että jos ihmiset eivät tiedä tällaisen kurssin / tuotteiden olemassaolosta mitään, niin eipä niitä kovin moni ostakaan.. Eikä tällöin tule yrittäjälle liiemmin tulojakaan..

 

Loppuvuodesta 2021 kuitenkin ryhdistäydyin ja päätin keskittyä yritykseeni. Vuoden 2022 alussa lanseerasin VaRakas minä valmennuksen, jonka pilottiryhmään osallistuikin 20 ihanaa naista! <3

 

Nyt olen myös rohjennut pyytää osallistujilta palautetta ja sehän on ollut hyvin positiivista! <3 Viimeksi kerroinkin sinulle yhden osallistujan palautteesta, jossa hän kertoi tuplanneensa kuukausipalkkansa!

 

Tiedän, että kurssi / valmennus saa muutoksen aikaan, nyt pitäisi vain vielä saada tämä sama tieto leviämään muillekin! Aivan erityisesti haluan auttaa yrittäjähenkisiä naisia ja naisyrittäjiä. Jos tunnet sellaisia, niin olen kiitollinen, jos vinkkaat heille! <3

 

Mutta siis joo kyllä, voin rehellisesti myöntää, että eihän tämä kurssi ole minusta rikasta tehnyt.

 

Kuitenkin niillä tiedoilla ja taidoilla, mitä olen oppinut ja joita opetan Varakas minä verkkokurssilla, olen saanut kerättyä säästöjä ja sijoituksia yli 10000€ edestä. Osan summasta olen kerännyt lapsilleni.

 

Nautin myös elämästäni huomattavasti enemmän kuin ennen! Kesän alussa vein kuopukseni kanssa siskontyttöni hänen ylioppilaslahjamatkalle Gdanskiin Puolaan ja kaksi päivää tämän reissun jälkeen lähdimme perheeni kanssa kymmenen päivän lomalle Kroatiaan. Oli ihanaa! <3

 

Lisäksi omistamme mieheni kanssa puoliksi yhden sijoitusasunnon, josta meillä on luonnollisesti myös velkaa, mutta asunto maksaa velkaansa pienemmäksi koko ajan itse.

 

Minulle on jäänyt velkaa myös verkostomarkkinointiajalta, kutsuin sitä itse ”tyhmäksi velaksi”, koska se muistutti minua epäonnistumisesta..

 

Palkkaamani valmentaja kuitenkin viisaasti oikaisi minua, ettei se ole ollut tyhmää lainkaan, kun kerroin velan syntyneen siitä, että olen investoinut myytäviin tuotteisiin ja perheeni hyvinvointiin.

 

Samalla hetkellä ymmärsin myös sen, että olen yhdistänyt oman ihmisarvoni rahaan. Ja koska (säästöistä ja sijoituksista huolimatta) minulla on tätä ”tyhmää velkaa” epäonnistumisen merkkinä, niin oman itseni arvostuskin on ollut miinusmerkkistä..

 

No, tähän on tulossa muutosta, sillä varasin juuri itselleni retriitti-viikonlopun ja menen sinne nauttimaan olostani ja elostani! <3 Lupaan myös jatkossa ottaa aikaa enemmän ihan vain itselleni.

 

(Toinen vinkki: Joskus se, mistä hyödyt eniten, ei ole sitä, että tekisit enemmän (enemmän töitä, enemmän kotitöitä, enemmän sitä ja tätä), vaan sitä, että teet VÄHEMMÄN. On tärkeää jättää tekemisen ohella tilaa myös olemiselle ja vastaanottamiselle. Myönnän, että tämä on ollut itselleni vähän vaikeaa oppia..)

 

Tällä hetkellä olen keskittynyt säästämistä enemmän velan pois maksamiseen ja olenkin lyhentänyt sitä parhaimpina kuukausina lähes 1000 euroa. Ikinä ennen minulla ei olisi ollut laittaa kuukaudessa melkein 1000 euroa ylimääräistä velan lyhennykseen!

 

Kaiken kaikkiaan, jos siis vertaa nykytilannettani niihin +/-0 € kuukausiin, joista elämäni täyttyi aiemmin, niin koen tilanteeni olevan huomattavasti parempi kuin silloin!

 

Näiden tietojen valossa joku (tai ehkä monikin?) voisi sanoa, etten ole oikeutettu opettamaan asioita varakkuudesta muille ja heillä on ilman muuta oikeus mielipiteeseensä.

 

Mutta sitten taas asiakkaistani; VaRakas minä verkkokurssin tai valmennuksen läpikäyneistä moni voikin olla aivan toista mieltä. <3

 

Se mitä mieltä sinä olet, se sinun täytyy päättää itse. <3 Päätätkö nähdä potentiaalin vai tuomitsetko minut menneisyyteni takia?

 

VaRakkain terveisin,

Anu Kankarjärvi

 

 

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.