Iloa vai kateutta?

 

Kyselin sisäpiiriläisiltäni, millaisia oppeja he haluaisivat rahamielen valmentajalta?


Yksi heistä vastasi haluavansa tulevasta VaRakas elämäni valmennuksesta mm. kykyä iloita omasta ja muiden onnesta ja menestymisestä.

 

Tämä oli ihana ja varsin tärkeäkin ajatus! <3

 

Samaan aikaan Facebookin Naisyrittäjät ryhmässä nimetön aloittaja pohti onko hyvästä "hehkuttaa" sitä paljonko tienaa. Hän halusi keskustelua aiheesta ja itselle jäi se mielikuva, ettei hän pitänyt sitä ihan täysin sopivana tai hyvänä ajatuksena.

 

Mutta olin hyvin iloinen siitä, että lähestulkoon kaikki postaukseen tulleista noin 20 kommentista oli sitä mieltä, että suuntaus on hyvä - on hyvä, kun rahasta puhutaan! <3

 

Juurikin näin, olen NIIN samaa mieltä ja aiemmin, kun tämä sama aihe tuli samassa ryhmässä esiin, teinkin blogiini tämän videon, jossa kerroin, miksi on äärimmäisen tärkeää, että rahasta puhutaan!

 

Jos jokin asia muuten triggeröi sinua, se on aina hyvä hetki kääntyä itseensä ja kysyä miksi? Esimerkiksi miksi en koe sopivaksi sitä, että naisyrittäjät hehkuttavat tienaamiansa rahasummia?

 

Tämä aihe osuu hyvin myös itselle, sillä tunnistan erinomaisen hyvin sen, miten aiemmin olen ollut kateellinen, todennäköisesti jopa katkera siitä, kun joku toinen menestyy ja minä en. Eli aiemmin en olisi niinkään suuresti tuollaisista "hehkutus"-postauksista innostunut, vaan pikemminkin kokenut sen jopa "maahan lyömisenä"; miksi joku muu, mutta en minä..?

 

Nykyään sen sijaan iloitsen suuresti, jos vaikka kuulen jonkun naisyrittäjän saaneen miljoonan liikevaihdon täyteen tai toisen tienaavan 120 000 € kuukaudessa, kerta kaikkiaan AIVAN mahtavaa! <3

 

Mikä siis on muuttunut?

 

Aiemmin en tosiaan ole osannut iloita toisten menestyksestä, vaan itselleni on tullut inhottava tunne sisuskaluihini, kun olen nähnyt ihmisten menestystarinoita.. Verkostomarkkinoinnin parissa, jota aiemmin tein, näitä menestystarinoita kuuli aika useinkin.

 

Muistan kerran istuneeni edustamani yrityksen koulutustilaisuudessa ja siellä menestynyt mieshenkilö esitteli elämäänsä; iso talo, hienoja autoja, upeita matkoja jne. Ja minä istuin penkissä ja mietin, että ”mitä tuokin tuossa leveilee..?”.

 

Jälkikäteen olen ymmärtänyt, ettei hän kertonut asioita leveilläkseen, vaan siksi, että halusi näyttää esimerkkiä: tämä on mahdollista sinullekin!

 

(Sen takia minäkin jaan uutiskirjeissäni ja täällä blogissani tietoa ja lisäksi opetan tietysti myös asiakkaitani verkkokurssilla ja valmennuksessa, että haluan heidän ja sinunkin ymmärtävän muutoksen olevan mahdollista! <3)

 

No, siinä penkissä istuessani en todellakaan tuntenut iloa saati onnea hänen menestyksestään..

 

Minulla oli tuolloin täysin väärä käsitys siitä, miten maailman vauraus ja menestys ihmisten keskuudessa jakaantuu..

 

Kuvittelin sen olevan minulta pois, jos joku toinen menestyy..

 

Mutta nykyään ymmärrän ja tätä opetan myös asiakkailleni, että jokaiselle riittää, kaikki voivat menestyä ja tulla vaRakkaaksi! Myös sinä. <3

 

Erityisesti tämä yksi esimerkki helpotti tuon totuuden ymmärtämistä: vauraus ja menestys tarkoittaa jokaiselle vähän eri asiaa.

 

Yksi on onnellinen ja kokee menestystä, kun saa asua mummonmökissä järven rannalla ja hänellä on riittävästi ruokaa ja muita asioita, jotka tyydyttävät hänen tarpeensa. Toinen taas kokee menestystä, kun alla on Lamborghini, kaulassa kultaa ja kotina kattohuoneisto Helsingin keskustassa.

 

Eli näihin kahteen esimerkkiin viitaten, niin sehän ei ole MILLÄÄN tavoin tuolta mummonmökissä asujalta pois, jos toinen haluaa ajella Lambolla Helsingissä, vaan hän on onnellinen (ja menestynyt) siellä järven rannalla ja toivottavasti osaa olla iloinen myös ”lamboilijan” menestyksestä. :)

 

Me kaikki emme halua samoja asioita. Menestys ei tarkoita meille kaikille samaa asiaa. Siksi IHAN JOKAISELLE riittää menestystä jaettavaksi! <3

 

Ja vaikka itselläsi olisikin haaveena saavuttaa jotain, mitä joku toinen on jo saavuttanut, niin ajattele hänen olevan esimerkkinä sinulle, esimerkkinä siitä, että haaveesi todellakin on mahdollista saavuttaa!

 

Katso tällaista ihmistä enemmänkin ihaillen ja kunnioittaen, että ”WAU, sä oot jo saavuttanut sen, mitä mäkin haluan!”. Ja muista: jos JOKU on jo saavuttanut sen, SINUNKIN on mahdollista saavuttaa se!

 

Nämä edellä mainitut vinkit ovat auttaneet ainakin itseäni pysymään juurikin noissa WAU-fiiliksissä ennemmin kuin niissä vanhoissa kateuden kiemuroissa.

 

Ja nykyään olenkin aidosti iloinen ja onnellinen toisten menestyksestä! Tällöin myös välitän itsestäni huomattavasti parempaa energiaa ympärilleni, jolloin saan myös huomattavasti parempia lopputuloksia itselleni. (Saat sitä, mitä annat - niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan)

 

Mutta jos välittäisitkin negatiivista kateuden energiaa, niin sehän välittäisi negatiivisuutta myös tätä vaRakasta ihmistä ja varakkuutta kohtaan ja yleensähän me emme halua itsellemme asioita, joiden ajattelemme olevan negatiivisia. Eli tässä tapauksessa se tarkoittaisi sitä, että en halua varakkuutta itselleni, en halua olla vaRakas ihminen.

 

Ja onko tämä kuitenkaan sitä, mitä itsellesi haluat? Vai haluaisitko juurikin olla vaRakas ihminen?

 

Tässä siis vielä yksi syy, miksi kannattaa muuttaa kateus mielummin ihailuksi ja voit ajatella sen olevan merkki / muistutus myös itsellesi, että sinäkin voit olla vaRakas, kun seuraavan kerran kuulet jonkun tienaavan isoja summia! <3

 

Lisää vastaavanlaisia ja PALJON syvällisempiäkin rahamielen vinkkejä löydät VaRakas minä verkkokurssilta. <3

 

Yksi VaRakas minä -osallistuja, Ansu P., on antanut mm. tällaista palautetta: ”Rahamieleni muuttui paremmaksi ja jatkaa kehityskulkuaan. Olen oppinut ymmärtämään, että voin säästää ja vaurastua, vaikka minulla olisi myös velkaa. Olen myös tarkempi, mihin ja miten rahojani käytän. Nyt uskon, että voin vaurastua ja minulla on siihen myös keinoja.”

 

Sinullekin löytyy keinoja, kun vain sallit niiden tulla luoksesi. <3

 

VaRakkain terkuin,

 

 

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.