Miksi rahasta PITÄÄ puhua?

 

 

 

Jaoin fb:n Naisyrittäjät ryhmässä postauksen, että mahtavaa, kun täällä on alettu puhumaan enemmän rahasta!

 

Siellä siis oli ollut pari postausta, joissa puhuttiin isoistakin summista, joita naisyrittäjät olivat tienanneet.

 

Sitten sain omaan postaukseeni kysymyksen, että miksi siitä rahasta edes pitäisi puhua?

 

Sen seurauksena päätin tehdä tämän videon ja avata ajatuksiani siitä vielä vähän lisää.

 

Suomalaisessa kulttuurissahan raha on vähän niin kuin tabu.

 

Voi olla, että naapurisi omistaa kymmeniä sijoitusasuntoja tai hänellä on kymmenien tuhansien, jopa satojen tuhansien arvoinen osakesalkku, mutta sinä et tiedä siitä mitään.

 

Koska rahastahan ei puhuta.

 

Myös vaikka jollain sun sukulaisella tai ystävällä voi olla valtava omaisuus, mutta et tiedä siitä, koska rahasta ei puhuta.

 

Mutta mitä jos tietäisit näistä?

 

Jos tietäisit, että naapurillasi on satojen tuhansien eurojen osakesalkku, jos tietäisit, että sukulaisellasi on kymmeniä sijoitusasuntoja, jos tietäisit että ystävälläsi on lukuisia mökkejä, joita hän vuokraa lomailijoille.

 

Luultavasti tällä hetkellä tuollaiset asiat tuntuu sinusta hyvin kaukaisilta, saavuttamattomilta, jopa mahdottomilta ajatuksilta.

 

Siis, että sinulla voisi olla satojen tuhansien eurojen arvoinen osakesalkku tai kymmeniä sijoitusasuntoja, joista saisit joka kuukausi tuloja.

 

Mitä jos saisit tietää näistä asioista? Tietäisit, että sun naapureilla, sukulaisilla, ystävillä on esimerkiksi osakesalkkuja, sijoitusasuntoja, vuokrattavia mökkejä. Tietäisit, että näille ihmisille on kertynyt suuri omaisuus.

 

Perisuomalainen tulee varmaankin ensin kateelliseksi.. Miksi heillä on, mutta ei minulla?

 

Mutta jos olet päässyt oman itsesi kehittämisessä ja mielenhallinnassa jo vähän pidemmälle, niin voisitkin napata sieltä sellaisen ajatuksen itsellesi, että hei, jos he voivat, voisinko minäkin?

 

Ja ilman muuta voit! <3

 

Mieti, jos lapsesta asti siitä rahasta puhuttaisiin lähipiirissäsi avoimesti: Erkki-sedällä on 20 sijoitusasuntoa, Raisa-täti osti juuri seitsemännen sijoitusasunnon, kummivanhemmillasi on satojen tuhansien eurojen arvoinen osakesalkku, naapurin Elsalla on kolme mökkiä, joita hän vuokraa lomailijoille, niin ja meillä on viisi sijoitusasuntoa ja kultaa useampi sata grammaa.

 

Jos näistä asioista puhuttaisiin ääneen, niin alkaisiko se lapsi pitämään tätä ihan normaalina? Hän voisi ajatella että, kun minä olen aikuinen, niin minullakin on satojen tuhansien arvoinen sijoitussalkku. Ja tämä olisi hänelle ihan normaalia!

 

Siksi haluan, että näistä asioista puhutaan enemmän ääneen. Että siitä tulisi normaalia ja että se tulee lähemmäksi meitä tavallisia ihmisiä, jotta meille tavallisillekin ihmisille tulee se tunne, että meidän on mahdollista muuttaa omaa elämää, on mahdollista päättää itse omasta elämästä ja saada elää sellaista elämää kuin halutaan.

 

Tämä on se syy miksi haluan puhua rahasta ja miksi haluan tuoda rahasta puhumisen enemmän osaksi ihmisten arkea, että siitä puhuminen normalisoituisi.

 

Tämä ei toki tarkoita sitä, että rahasta pitäisi puhua turuilla ja toreilla tuntemattomien kanssa, vaan että puhuttaisiin edes niiden läheisimpien ihmisten kesken. Autettaisiin toinen toisiamme tulemaan enemmän sinuiksi rahan kanssa.

 

Jos sinä haluat alkaa kehittämään omia raha-ajatuksiasi siihen suuntaan, että ylipäätään uskallat puhua siitä rahasta ja että sinulla olisi myös jotain puhuttavaa; olisit päässyt alkuun säästämisessä ja sijoittamisessa, niin tutustu VaRakas minä verkkokurssiin tästä.

 

Jo lukuisat naiset ovat muuttaneet sen avulla ajattelutapaansa rahasta ja alkaneet luomaan elämästään enemmän itsensä näköistä! <3

 

VaRakkain terkuin,

 

 

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.