Mikä oli sijoitusasunnon remontin loppusumma?

 

Nyt on pöly laskeutunut ja aika tarkastella sijoitusasuntoon tehdyn remontin kulurakennetta.

 

Sijoitusasunnossamme tehtiin siis pintaremontti:

 

  • Seinät ylitasotettiin ja maalattiin.

  • Katot maalattiin.

  • Lattiat vaihdettiin, jalkalistat myös.

  • Eteisen 70-luvun kaapisto purettiin ja korvattiin uudella, hattuhylly vaihdettiin.

  • Kylpyhuoneessa maalattiin seinien ja katon lisäksi laatat, kaappi ja kylpyammeen suojus, vaihdettiin valaisin, lisättiin peilikaappi ja suihkukori/-hylly, uusittiin naulakot, wc-paperiteline ja kumitulpat.

  • Keittiössä maalattiin seinien ja katon lisäksi kaapistot kauttaaltaan, vaihdettiin kaappien hyllyt, uudistettiin välitila laatan päälle asennettavalla levyllä ja asennettiin liesituuletin.

  • Lisäksi maalattiin ikkunanpielet sisäpuolelta, sisäovet ja patterit putkineen.

 

Tämä kaikki saatiin valmiiksi noin 2,5 viikossa, pääasiallisesti kerrallaan kahden ihmisen voimin, mutta kolmannet ammattilaisen apukädet olivat paikalla tasoittamassa ja maalaamassa seinät + katot ja auttamassa lattian ja listojen asentamisessa sekä kaapin kokoamisessa.

 

Kaikkinensa rahaa meni 2782,36€, mikä oli enemmän kuin olin ensin ajatellut, mutta matkan varrella tuli tehtyä myös sellaisia hankintoja, joita en ollut alunperin ajatellut tehdä. Kuten esimerkiksi liesituuletin (kaikkinensa 361,75€), eteisen kaapisto (461,38€) ja kylpyhuoneen valaisin (54,90€).

 

Kylpyhuoneen uudistus oli mielestäni edullinen (259,38€) siihen nähden miten huimasti ilme siellä muuttui! Tosin itselläni oli jemmassa paaaaljon aiemmin hankittu peilikaappi, jonka sitten luovutin tähän projektiin. No, muistelen, että se maksoi Ikean poistomyynnissä yhdeksän euroa, joten ei olisi budjetti kauheasti siitä kasvanut.

 

 

Tartuntamaaliakin löytyi omasta takaa, vaikka se apukäsinä ollut ammatti-ihminen sanoikin, että hänen mielestään kaikki maalinjämät pitäisi heittää .... pois. Mutta toivottavasti maali nyt pysyy ainakin parisen vuotta paikoillaan, sillä jossain vaiheessa taloyhtiöön on tulossa putkiremontti joka tapauksessa. Siksi nyt tehtiinkin tällainen pintaremontti, eikä räjäytetty koko kylppäriä.

 

Toteutuneista luvuista puuttuu kylpyhuoneessa olleeseen kaappiin kulunut kalustemaali ja kaappiin hankittujen hyllyjen hinnat, mutta alle 300€ jäätiin joka tapauksessa varmasti.

 

Keittiö taas ehkä vähän yllätti hinnakkuudellaan (813,71€). Tosin ilman liesituulettimen hankintaa tämänkin yhteenlaskettu loppusumma olisi ollut varsin kohtuullinen. Loppusummasta puuttuu seiniin, kattoon ja ikkunapieliin kuluneet maalit, mutta maalattu pinta-ala on aika pieni, joten ei montaa kymppiä tuo lisää.

 

 

Liesituulettimeen liittyvän sähkötyön kävi tekemässä eläkkeellä oleva tuttu sähkömies ja hän ei paljoa vaivanpalkkaa pyytänyt. <3

 

Iso säästö saatiin siitä, että laminaatit löytyi omasta takaa valmiina, nekin ostettu joskus ajat sitten toisenlaista käyttötarkoitusta varten, mutta eivät lopulta päätyneetkään siihen tarkoitukseen, niin nyt niille tuli käyttöä!

 

Ja vielä, kun niitä on saanut säilyttää anoppilan varastotiloissa, niin eivät ole olleet vaivoina kenenkään tiellä. :D

 

Olin mieltänyt tämän laminaatin omaan makuuni liian punertavaksi, mutta nyt kun se saatiin paikoilleen lattiaksi, niin sehän näyttää varsin upealta sekin! (Lattilistat näyttävät kuvassa turhan punaisilta, ihan noin punaiset ne eivät ole.)

 

 

Jälleen kerran huomasi myös sen, että omalla työllä säästää kyllä paljon! Remontoiminen ei kuitenkaan ole rakettitiedettä, että jos vain innostusta löytyy, niin varmasti kokemattomampikin oppii! ”Juutuubista” löytyy kaikenlaista opetusvideotakin, eli ei kun opettelemaan!

 

Kuten aiemmin täällä kirjoitin, mehän opittiin muutama juttu kantapään kautta, esim. se keittiön välitilan levyn mittaus ei mennyt ihan niinkuin Strömsöössä ja porakaan ei aina ollut suurin ystäväni. Linkistä pääset lukemaan, miten remontti oikein meni?

 

Mutta mikään virhe tai moka ei ollut peruuttamaton, vaan niksit korjaamiseksi keksittiin ja lopputulos oli mokista huolimatta upea!

 

Ja nyt ainakin tiedetään seuraavalla kerralla tehdä toisella tapaa. :)

 

Jälkikäteen yksi turhalta tuntunut ostos oli välitilan levyn listat. Niistä jäi lopulta yksi käyttämättäkin, mutta se oli jo lyhennetty oikeaan mittaan, joten palauttaminenkaan ei onnistunut.

 

Jos nyt tekisin samaa, niin ostaisin listan vain ulospäin tulevaan kulmaan (nuolen osoittama) ja jättäisin sisäkulmiin laittamatta, silikoni riittäisi niihin hyvin.

 

Muuten oli mukava huomata, että käyttämättömät / myyntikelpoiset tarvikkeet saimme palautettua ostopaikkoihin hyvin vaivattomasti. K-Raudassa siitä oikein mainittiin erikseen, että jos jää yli, saa tuoda takaisin ja saa rahat takaisin.

 

Yhdessä kaupassa olisivat tarjonneet lahjakorttia vastikkeena palautetuista tavaroista. Olen joskus aikoinaan ollut kuluttaja-asiamieheen asti yhteydessä huonekalukaupan purusta ja silloin tämä sanoi, että lahjakortin tarjoaminen on väärin. Kuluttajalla on oikeus saada rahansa takaisin, mikäli kauppa puretaan.

 

Onneksi tiesin tämän, niin lopulta sekin järjestyi ja sain rahani. Vaikkei tällä kertaa ollut isosta summasta kyse, niin on aina hyvä tietää oikeutensa!

 

Nyt kun aika on jo kullannut muistot, niin tämä remontti oli kyllä varsin positiivinen kokemus! Alkoi vähän syyhyttämään, että sitähän voisi kokeilla sellaista ”flippaamistakin”, eli ostaa huonokuntoisen asunnon, remontoi sen ja myy pois.

 

Flippaamisessa se voitto tehdään ostohetkellä, eli asunto tulisi saada mahdollisimman edullisesti, jotta voittokin on mahdollisimman hyvä. Ja erityisen suuren edun saa tietysti, jos pystyy itse remontoimaan mahdollisimman paljon.

 

Todennäköisesti vielä joku päivä kokeilen tuota flippaustakin. :)

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.