Sijoitusyksiön pintaremontti 2,5 viikossa

Kesän lomailun jälkeen elokuun puolivälissä tuli vähän erilaista vauhtia elämään, kun varmistui, että sijoitusyksiömme vuokralainen saikin asunnon tyhjäksi hyvissä ajoin, jo puolivälissä irtisanomiskuukautta.

 

Olemme omistaneet asunnon reilun kolme vuotta ja se on ollut "ihan ookoo"-kunnossa, mutta ei todellakaan mikään helmi..

 

Erityisesti kylpyhuone on ollut sellainen, että sille olis tarttenu tehrä jottai..

Kun ostimme asunnon, siinä oli valmiina vuokralainen ja kun hän muutti pois, seuraava oli jo tulossa. Eli ei oikeastaan ole ollut sopivaa rakoa tehdä remonttia.

 

No nyt se rako järjestyi, joten oli tartuttava toimeen!

 

Etukäteen olin laittanut työlistalle muutamia asioita, joiden muistin valokuvien perusteella kaipaavan ehostusta. Mutta kuten avuksemme tullut remppamies sanoi, remonteilla on tapana laajentua..

 

Paikalle päästyäni harkitsin jopa keittiön täydellistä uusimista, mutta siihen vaadittavan luvan (asunto-osakeyhtiön hallitukselta) saamisessa olisi saattanut mennä kaksi viikkoa, ehkä olisi tullut jo viikossa, mutta itselläni oli noin 2,5 viikkoa aikaa tehdä se remontti, niin ei ollut aikaa odotella lupia.

 

Joten päädyimme maalaamaan täyspuiset kaappien ovet ja rungot sekä uusimaan kaikkien kaappien hyllyt, keittiön välitilan ja pienet pätkät pöytälevyä hellan molemmin puolin.

 

Edellinen asukas (remonttimiehiä hänkin) oli muuttonsa jälkeen tapetoinut huoneen seinät maalattavalla tapetilla ja vielä maalannutkin ne. Ne siis olisivat olleet hyvässä kunnossa, ellei..

 

..asunnossa hetkellisesti ollut kissa olisi "ystävällisesti" jättänyt puumerkkejään ympäri huonetta.. Edellinenkin seinien remontointi johtui kissan tekosista. Voin kertoa, etten enää suhtaudu kovinkaan myötämielisesti lemmikkeihin.. :D

 

Olimme hankkineet asukkaalle myös dc-fix tarraa, jotta hän voi kaunistaa keittiön kaappejaan. Hän olikin tehnyt niin, mutta muovi repsotti jo ja siihen oli tullut myös pari naarmua, ehkä kissan merkintöjä nekin?

 

Tämä kokeilu ei siis ollut erityisen pitkäikäinen, joten siksikin päädyin hiomaan ja maalaamaan kaapin ovet.

 

Sille keittiön välitilallekin piti tehdä jotain. Laatoituksen purkaminen olisi vaatinut sitä lupaa JA asbestimittausta, niin päädyimme hankkimaan välitilaan komposiittilevyä, joka liimattiin laatan päälle.

 

En tainnut vielä mainita, että remontissamme kaikki ei mennyt ihan niin kuin Strömsöössä.. Tuo välitilan levyttäminen oli yksi näistä "kaikista".

 

Hankimme levyn asentamista varten myös sellaiset listat, joiden ajatuksena oli siistiä kulmat. Yritimme mitata levyn tarpeen kussakin kohdassa niiden listojen kanssa erityisen tarkkaan ja mönkään meni! :D

 

Tämä remontti olikin monessa kohtaa myös ihan huikea oppimismatka! Oppi sietämään epäonnistumista ja toisaalta keksimään nopeasti myös ratkaisuja. :D Se välitilan levykin saatiin lopulta silti ihan siististi paikoilleen.

Sijoitusasuntoja omistava ystävä vinkkasi työmaalta tehdyn videopuhelun aikana, että liesituuletin voisi olla hyvä lisä. Olin siinä uskossa, ettei sellaista voi asuntoon edes asentaa, kun ei ole hormia, mihin liittää sitä. Vähänpä tiesin.

 

Nimittäin on olemassa myös hormittomia liesituulettimia, joihin laitetaan aktiivihiilisuodatin, joka suodattaa läpi menevää ilmaa. Taas opin uutta!

 

Kävin koko 2,5 viikkoa kestäneen remontin aikana vain yhtenä päivänä kotoan (vajaan vuorokauden verran), kun oli yksi työjuttu hoidettavana ja teimme "läpystä" vaihdon niin, että mies lähti mukaani remontoimaan ja äitini jäi meille huolehtimaan lapsista.

 

Sinä yhtenä päivänä oli ehdittävä käymään myös Ikeassa (nyt sai aika kivan edun siitä, että asuu noin 10 kilometrin päässä lähimmästä Ikeasta) ja aika monessa muussakin paikassa. Mutta olin varsin tehokas, koska olin etukäteen tehnyt tarkan listan tarvittavista asioista ja sitten kävin vain noukkimassa ne kyytiin.

 

Liesituuletinta en ollut valinnut, ainoastaan vähän katsellut hintahaarukkaa. Kun sitten Ikeassa tuli vastaan musta liesituuletin, tuli fiilis, että tämä se on! Senkään hankinta ei mennyt ihan putkeen tai oikeastaan juuri se putki jäi puuttumaan.. Palaan tähän kohta.. 

Mutta upealta se näyttää, eikö vaan? :)

 

Tosiaan, en enää muista oliko se yksi tietty liesituulettimen putkiosa loppunut ko. Ikeasta vai enkö vain tajunnut sitä ostaa, mutta kun aloin asentamaan sitä seinälle, tajusin, että putki puuttuu.. 

 

Ei auttanut kuin tehdä pika pikaa tilaus Ikean verkkokaupasta ja soitin vielä perään, että olisiko tilausta mitenkään mahdollista nopeuttaa? Eivät luvanneet, mutta joka tapauksessa puuttunut putki oli seuraavana päivänä noudettavissa viereisestä Postin noutopisteestä!

 

Ihanaa, että JOKU asia meni putkeen!

 

Vaikka olisihan se ollut vieläkin kätevämpää, jos olisin tajunnut liittää putken vähän aiemmin Ikean verkkokaupasta tilaamani pyyhetangon kanssa samaan tilaukseen.. Mutta pääasia, että putki saapui!

 

Liesituulettimen asentaminen vaati myös vähän sähkötöitä. Tähän voisin jälleen liittää eräänkin oppimatkan, mutta ehkä siitä sitten enemmän jollain toisella kertaa. Tärkeintä, että apua löytyi ja vaikka siinäkin sattui tahaton mittavirhe, niin liesituuletin TOIMII!

 

Oli kuulkaa aika voittajafiilis, kun sen lopulta sai napsauttaa päälle!

 

Olin saanut apua kuuden reiän poraamisessa ja sen sähkötyön tekemisessä, mutta muuten asensin koko liesituulettimen täysin itse! Oli kyllä siisti fiilis ja itsensä voittanut olo! Kelpasi keitellä soppaa!

Sitten ne asunnon seinät! Niistä poistettiin tapetti, ylitasoitettiin ja maalattiin, ei enää tapettejakaan, kiitos! Eipähän pääse niin helposti kissatkaan jättämään merkintöjään, ehkä? 

 

Mietin tehosteseinän maalausta alkovin kohdalle, mutta en päässyt itseni kanssa yhteisymmärrykseen sävystä, niin se jäi nyt sitten tekemättä.

 

Samaan syssyyn maalattiin myös katot. Ja vaihdettiin lattia sekä tietty listat.

Olin K-raudasta löytänyt listan, joka sointui lattian kanssa TÄYDELLISESTI yhteen, MUTTA heillä oli tarjolla vain mattolistaa. Mulle ei ihan täysin auennut sen käyttötarkoitus, mutta se oli joka tapauksessa liian kapeaa meidän tarpeisiin.

 

Otin kuitenkin talteen värin nimen, merbau ja etsin netistä vastaavanlaista. Löysinkin sitten verkkokaupasta sitä ja toimitustakin sain pikkaisen nopeutettua, kaikki vaikutti hyvältä! 

 

Kunnes listat saapuivat ja huomasin, että tämän kaupan/valmistajan merbau olikin sitten punaisempaa sävyltään.. Noh, ostettu mikä ostettu ja ne laitettiin kiinni. Kuvassa lista näyttää erityisen punertavalta, onneksi ero ei paikan päällä ollut yhtä suuri.

 

Vaatehuoneessa olevaan jalkalistaan sain jo yhden lovenkin aikaan, kun otin ylähyllyltä irtonaista levyä pois ja sen päällä olikin käsisaha, joka tippui iloisesti lattialle, jättäen puumerkkinsä matkalla jalkalistaan.. Ihan hyvä, että meille siis jäi vähän ylimääräistä listaa, täytyy joku kerta käydä vaihtamassa se pätkä uuteen. Nyt ei enää ollut mahdollisuutta siihen.

 

Vaatehuoneeseen liittyy toinenkin "hauska" tarina. Olin nimittäin kiinnittämässä peilikaappia kylpyhuoneen seinään ja sille(kin) piti porata reiät iskuporakoneella (ei ole muuten mun paras kaveri tuo laite). 

 

Ensimmäiset reiät oli ihan jees, mutta ruuvit oli liian lyhyet (ainakin mun mielestä). Lähdin ostamaan pidempiä ruuveja, mutta en ollut ihan varma minkä paksuinen ruuvi sopii 6mm reikään, jossa on proppukin. 

 

No, ne mun ostamat 5,5 mm kokoiset ruuvit EIVÄT olleet sopivia.

 

Tiesitkö, että ruuvi voi katketa, jos sitä yrittää laittaa liian pieneen reikään (ja mahdollisesti myös reikään, joka ei ollut tarpeeksi syvä)? Mä en tiennyt, mutta nyt tiedän. :D

 

Mutta ne katkesi tosi siististi, ei tarvinnut tehdä mitään muuta kuin porata uudet reiät! Ja onni sinänsä, olin mitannut reikien sijainnin hieman liian alas, niin uusilla rei'illä korjaantuisi tämäkin probleema.

 

En ihan tiedä miksi, mutta valitsin pakista sitten 8mm poranterän, joka olikin vähän pidempi kuin aiemmin käyttämäni 6mm terä. En ilmeisesti huomannut, että vieressä olisi ollut lyhyempikin vaihtoehto.

 

Ei ollut tämäkään tullut mieleen, mutta olisi ollut hyvä tsekata seinän paksuus etukäteen. Nimittäin tällä kertaa päätin porata ainakin riittävän syvälle, ettei ruuveja katkeilisi lisää.

 

Mulla taisi yksi ruuvi katketa päästä, kun yhtäkkiä pora meni kivi(tai harkko)seinän sisään tosi kevyesti ja samalla seinän toiselta puolelta kuului kova kolahdus..

 

Olin porannut seinän LÄPI asti ja toiselta puolelta oli sitten irronnut seinästä kunnon kimpale.

Siellä se nätti reikä on. :D

 

Olin jo aiemmin ollut viemässä tasoitepurkkia pois työmaalta, mutta intuitio sanoi, että jätä se tänne vielä VARMUUDEN vuoksi. Ja nythän sille tuli käyttöä!

 

Oli sen verran syvä kuoppa, että se vaati useamman laiton tasoitetta ennen kuin tuli hyvä. Mutta viimeisenä työmaapäivänä sain vielä tämänkin seinän kuntoon ja maalin pintaan.

 

Ja onni onnettomuudessa tämä oli vaatehuoneen seinä, eikä esimerkiksi vastatasoitetun ja -maalatun olo-/makuuhuoneen seinä, saati sitten, että olisi ollut naapurin seinä! Oli tämäkin seinä jo maalattu, mutta onneksi paikkamaalauskin sujui ihan hyvin. :D

 

Vieläkin naurattaa tämä episodi ja monta muutakin remontin aikana sattunutta kommellusta! Onneksi sitä on vuosien varrella oppinut jo nauramaan itselleen ja kaikenlaisille kommelluksille! :D

 

Mutta siis siitä kylpyhuoneesta tuli lopulta kyllä todella upea! Ja saatiin se peilikaappikin lopulta kiinnitettyä seinään. :D 

Vaikka olen enemmän turkoosin ystävä, niin tuo punainen (sävy: granaattiomena) oli kyllä onnistunut valinta; rakkauden väri! <3 Tykkäisin itsekin käyttää tuota kylpyhuonetta.

 

Aika kultaa muistot ja vaikka välillä meinasi usko olla koetuksella, niin olihan se siisti fiilis, kun LOPULTA kaikki oli valmiina!

 

Uusi vuokralainenkin on jo löytynyt. Asuntoon muuttaa nuori mies, joka on aloittamassa itsenäistä elämäänsä. <3 Mukava olla mahdollistamassa sitä.

 

Seuraavalla kerralla ajattelin vähän avata remontin kulurakennetta ja sitä paljonko kaikki tuli maksamaan? Stay tuned. :)

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.