Ruoka voi sairastuttaa ja ruoka voi parantaa, osa 3

 

Tässä tulee vielä viimeinen osa tästä kuukauden mittaisesta "seikkailustani", lopussa kiitos seisoo! :)

 

Olin siis käynyt lääkärillä, joka määräsi (kuten olin arvellut) selkään kipulääkettä ja sanoi, ettei usko kivun johtuvan oksalaateista..

 

Kävin lääkärissä juhannuspäivänä, koska olin katsonut laboratorion olevan auki silloinkin.

 

Kuitenkin se oksalaattitesti vaati ns. keräysvirtsan ja koska näytteet olisi muutenkin lähteneet vasta maanantaina eteenpäin, päätin täyttää saamani kanisterin sunnuntain aikana ja palauttaa sen maanantaina samalla, kun otetaan verikokeetkin.

 

Sunnuntaina vielä illalla mietin, että olisiko pitänyt pyytää joku kaveri saattajaksi, koska epäilin kävelymatkan parkkipaikalta olevan ylivoimainen. Juhannuspäivänä olin saanut kyydin mieheltäni suoraan oven eteen ja se meni ihan hyvin.

 

Vitkuttelin ajatuksen kanssa lopulta niin pitkään, etten enää viitsinyt ketään pyytää, mutta maanantaina herätessä huomasinkin, että olo oli jo huomattavasti parempi!

 

Eli kun olin syönyt vain viiden päivän ajan vähäoksalaattista ruokaa, pätkäpaastonnut ja ottanut magnesiumia ja kalsiumia sitraattimuodossa, niin selkäkipu oli jo lähes poissa!

 

Pääsin käymään laboratoriossa oikein hyvin, vaikka jätinkin auton vähän kauemmaksi lääkäriasemasta, ja se tuntui upealta! <3

 

Teki mieli mennä sanomaan sille lääkärille, että en tarvinnutkaan niitä kipulääkkeitä, ruoka auttoi! <3

 

Tällä kertaa kyllä ihan vakavasti jopa harkitsin kipulääkkeiden hakemista, mutta mitä enemmän asiaa ajattelin, en vain nähnyt miten ne olisivat edistäneet parantumista. Pelkäsin niiden tekevän juuri päinvastoin..

 

Nyt olen ollut tätä kirjoittaessani noudattanut vähäoksalaattista ruokavaliota reilu kaksi viikkoa ja selkäkipu on ollut jo melkein kaksi viikkoa kokonaan poissa!

 

Vaikka lääkäri vähätteli ajatusta oksalaateista, niin tällä kokemuksella voisinpa väittää osuneeni ”diagnoosissani” oikeaan.

 

En tällä kirjoituksella halua pelotella ketään, siis noilla oksalaateilla. Ns. sekaruokavaliota (eläin- ja kasvikunnan ruokaa) syöville en usko niiden olevan erityisen suuri riski.

 

Sen sijaan, jos olet vegaani etkä tosiaan käytä maitotuotteita, niin silloin niihin kannattaa perehtyä tarkemmin. Ja ainakin olla tietoinen niiden olemassaolosta.

 

Ja tietysti aina kannattaa kuunnella omaa kehoaan, mitä se kertoo olostasi? Onko kaikki hyvin vai onko jotain kremppaa?

 

Keho on niin kokonaisvaltainen (ja upea!) ”laitos”, että kaikki vaikuttaa kaikkeen.

 

Halusin kertoa tämän tarinani siksi, että useimmiten ne krempat ja sairaudet ovat oire jostakin. Silloin pitää lähteä selvittämään syytä, eikä vain yrittää poistaa oiretta (esim. niillä kipulääkkeillä).

 

Esimerkiksi vuosia, vuosia (lähes 20 vuotta) sitten kärsin migreeneistä. Sain niihin ihan lääkityksen, sillä ne kohtaukset olivat melkoisen sietämättömiä..

 

Silloin ei olisi tullut pieneen mieleenkään, että päänsäryn syy voisi olla minun suolistossa!

 

Mutta kuitenkin, kun aloin huolehtimaan suolistoni hyvinvoinnista paremmin, migreeni hävisi. <3

 

Jos jossain vaiheessa otteeni onkin lipsunut, niin olen saattanut kärsiä tavallisesta päänsärystä (en Luojan kiitos migreenikohtauksista), mutta jälleen kun olen palannut ruotuun, päänsärkykin on pysynyt poissa!

 

Oikeanlaisella ravinnolla, ravintoaineilla (ja ravintolisillä) on kyllä mahtava vaikutus ihmiskehoon! Myös sinun kehoon. <3

 

Jos tuli tunne, että haluat oppia lisää ruoan vaikutuksesta terveyteen ja ymmärtää, millaista ruokaa sitten oikein kannattaa syödä, tutustu Viisaat valinnat videosarjaan.

 

Siinä saat katsottavaksesi viisi videota, yhteensä yli kahden tunnin edestä materiaalia ja työkirjan, jonka avulla kartoitat tämän hetken syömisiä ja aloitat suunnittelemaan tulevaisuuden ruokavaliotasi.

 

Tämä videosarja ei opeta toruen ja kieltojen kautta, vaan kannustaa tekemään viisaampia valintoja oman ruokavalion suhteen.

 

Isompikin muutos alkaa pienillä askelilla ja Viisaat valinnat videosarja johdattaa sinut ensimmäisten askeleiden ottamiseen kohti hyvää oloa.

 

Hyvää oloa ja aurinkoa tähänkin päivääsi,

 Anu Kankarjärvi

 

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.