Ruoka voi sairastuttaa ja ruoka voi parantaa, osa 2

Jatketaanpa tarinaa siitä, miten ruoka voi sairastuttaa ja myös parantaa.

 

Olin siis pitkästä aikaa tekemässä vihermehua itselleni ja hetken mielijohteesta puristin mukaan myös kolme raparperin vartta, jotka olivat olleet jo pari päivää jääkaapissa.

 

Join mehun hyvillä mielin ja muutenkin se päivä sujui hyvin. Taisin itse asiassa perustaa tämän Taloutta ja terveyttä blogini juuri sinä samaisena päivänä, koska muistan istuneeni poikkeuksellisen pitkään tietokoneella.

 

Illalla sitten, kun lopettelin hommia, kipu alaselässä alkoi.

 

Lähdin kuitenkin vielä pikku lenkille ja uimaan, koska ajattelin, että kipu voisi johtua koneella istumisesta ja mietin, että lenkki ja uinti voisivat vetreyttää selkää.

 

Juoksu meni ihan hyvin ja uiminenkin, mutta kotona kipu iski toden teolla..

 

Silloin tuli ensimmäistä kertaa mieleeni ne raparperit!

 

Olin lukenut aiemmin oksalaateista ja raparperissahan on niitä paljon. Jälkikäteen olen oppinut, että se on kuulemma monella listalla ihan yksi pahimmista oksalaattien lähteistä.

 

Kävinkin jälleen lukemassa Yazka Loven vierasblogi-kirjoitusta oksalaateista ja luin, että ne voivat aiheuttaa mm. nivelkipuja. 

 

Silloin illalla tuntui, että olisin voinut juoda kermaa suoraan purkista, mutta valitettavasti sitä ei ollut jääkaapissa, kun seuraavana päivänä oli kauppapäivä..

 

Seuraavana päivänä en kuitenkaan enää muistanut tätä kerma-asiaa ja olin saanut jo ajatuksen siitä, että kipu voisi johtua jostain lukittuneesta tunteesta, kuten edellisessä viestissä kerroin.

 

Ja kun sain helpotustakin kipuun tekemällä EFT:tä, niin se jotenkin toi vahvistusta asiaan. Mutta kun sen tunne-hoidon jälkeen, tilanne ei parantunut, niin se sai toisiin aatoksiin.

 

Kipu oli vähän aaltoilevasti läsnä. Eli välillä oli parempia päiviä ja välillä huonompia.

 

Lopulta juhannusviikolla kipu oli jo niin paha ja elämää häiritsevä, etten tosiaan pystynyt kävelemään kuin etukumarassa (eteenpäin taipuneena kipu ei tuntunut) ja hitaasti kuin vanha mummo..

 

Olimme perheen kanssa lomalla Punkaharjulla ja silloin kärsivällisyys todellakin loppui!

 

Päätin selvittää tämän oksalaattiasian toden teolla ja varasin etävastaanoton tälle Yazka Lovelle. Onneksi sainkin ajan suht nopeasti.

 

Olin myös itse selvitellyt asiaa ja todennut, että useampi syömäni ruoka on sisältänyt oksalaatteja (mm. lehtikaali, pinaatti). Ja koska en ollut juurikaan käyttänyt maitotuotteita, niin ns. ”kumoamista” ei ole myöskään mitenkään aktiivisesti tapahtunut.

 

Sain vinkkejä siitä, mitä syödä jatkossa ja lisäksi olen itse tutkinut asiaa vielä lisää. Tosin saatavilla on vähän ristiriitaista tietoa, kun joillakin listoilla tietty ruoka-aine on vähäoksalaattinen ja joillakin ei.

 

Mutta aloitin siis syömään vähäoksalaattista ruokaa ja lisäksi ottamaan magnesiumia ja kalsiumia sitraattimuodossa. Ne kuulemma auttavat oksalaattien poistumisessa.

 

Normaalitilanteessa en söisi kalsium-lisää, sillä niillä voi olla vähän kyseenalaisia vaikutuksia kehossa ja Yazkakin sanoi, että muutoin ei suosittelisi, eikä varsinkaan sitraattimuotoa, mutta tässä kohdassa ne ovat paikallaan.

 

Lisäksi Yazka muuten ehdotti pätkäpaastoamista, eli vähintään 16-18 tunnin paastoaikaa vuorokaudessa, sillä silloin keho menee autofagiaan, jonka aikana keho korjaa itse itseään.

 

Olin kuullut tästä autofagiastakin hiljan ja päätin laittaa ”all in”, kaikki likoon ja kokeilla paastoamistakin.

 

Paastohan tuo elimistön ruoansulatushormoneille, aineenvaihdunnan toiminnoille sekä elintärkeille elimille mahdollisuuden pitää taukoa. Paaston aikana elimistö kierrättää vanhoja ja vahingoittuneita soluja ja tekee niistä vahvempia. Autofagiassa terveet solut käyttävät viallisia ja sairaita soluja ravinnoksi ja siten keho puhdistuu samalla.

 

Autofagian aikana siis hävitetään vanhoja soluja, koska ei ole energiaa niiden ylläpitämiseksi. Ideana on uudistaa ja vahvistaa soluja, jotta ne voivat toimia paremmin ja tehokkaammin. Eli uudet tehokkaammat solut korvaavat vanhoja soluja.

 

Kävin vihdoin myös lääkärissä, sillä sain suosituksen tarkistuttaa ainakin munuaisarvot ja samalla otettiin muitakin verikokeita sekä oksalaattikoe.

 

Lääkäri antoi tietysti myös kipulääkereseptit (joita en ole tähän päivään mennessä hakenut) ja sanoi lopuksi hieman vähättelevästi, että hän ei usko vaivani johtuvan oksalaateista..

 

No mitäs sitten tapahtuikaan, niin siitä kerron seuraavassa postissani. :)

 

Aurinkoa päivääsi,

Anu

 

Ps. Jollet ole vielä katsonut ilmaista Herkkuwebinaaria, joka auttaa lopullisesti ymmärtämään, miksi kannattaa herkutella ilman valkoista sokeria ja turhia lisäaineita, niin tilaa se itsellesi nyt! <3

 

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.