Onko elämässäsi luksusta jo nyt?

Kun puhutaan luksuksesta, monelle tulee mieleen merkkivaatteet ja -laukut, lentokoneen 1. luokka, valtavat omakotitalot uima-altaineen jne.
 
Mutta esimerkiksi minä en henkilökohtaisesti piittaa merkkivaatteista tai -laukuista. Enkä haluaisi asua missään kymmenen huoneen kartanossa. Uima-altaankin tilalle ottaisin mielummin järven. :)
 
Olen kyllä katsellut merkkilaukkuja, mutta en ole löytänyt mieluisaa turkoosin väristä. Enkä halua ostaa laukkua (tai vaatetta) pelkästään merkin takia, vaan haluan ostaa laukun, josta oikeasti tykkään ja joka on itseni näköinen.
 
Silloin se TUNTUU luksukselta! Ja raha-asioissa TUNNE on todella tärkeä juttu!
 
Luksus voikin merkitä sinulle jotain, mikä ei oikeasti ole edes kallista, mutta on juuri oikea juttu sinulle. <3
 
Jotain, mitä et vaihtaisi mistään hinnasta. Ja vaikka sinulla olisi käytettävissäsi kaikki maailman rahat, valitset silti sen omasta mielestäsi itsellesi parhaiten sopivan asian.
 
Se on luksusta se! <3

 

Minulle tämä uima-asu, jonka teetin ompelijalla 40-vuotissynttärieni kunniaksi, on melkoista luksusta! Jo se, että pystyin TEETTÄMÄÄN itselleni vaatteen ompelijalla, toi todella varakkaan tunteen itselleni! <3 Minulla oli kangas valmiina jo ennestään ja mielestäni teettäminen ei edes ollut erityisen kallista (kaupasta löytyy varmasti kalliimpiakin uima-asuja), mutta sain juuri sellaisen uikkarin kuin halusinkin. <3 Tämä toimi itse asiassa samalla juhla-asunani, kun vietimme synttäreitä veden äärellä saunoen.

 

Katso nyt ympärillesi. Mikä sinun elämässä on luksusta jo nyt?

 

Minut esimerkiksi tunnetaan melkoisena terveysintoilijana, terveys onkin toinen intohimoni raha-ajatusten muokkauksen lisäksi.
 
Ja vaikkei minulla vielä ole unelmakartastani löytyvää luksusautoa, niin ruoan laatuun olen panostanut jo monen vuoden ajan. Myös silloin, kun rahasta on ollut tiukkaa.
 
Kuitenkin vasta jälkikäteen olen ymmärtänyt sen olleen luksusta! Minulla on siis ollut luksusta elämässäni, vaikka rahasta on ollut tiukkaa!
 
Itsellänihän on ollut se uskomus, että pärjään kyllä (vaikkei ylimääräistä olekaan jäänyt), niin jännästi sitä rahaa on silti riittänyt arvokkaampaan luomuruokaan.
 
Joskus rahan riittäminen voikin olla kiinni vain siitä, että sinä luotat sen riittävän.
 
Luotat siihen, että voit satsata itsellesi tärkeään asiaan ja silti rahasi riittävät. <3
 
Aloita jostain pienestä. Osta vaikka luomubanaaneja tavallisten sijaan. Osta raakasuklaapatukka valkoista sokeria sisältävän suklaalevyn sijaan.
 
Kerran mieheni oli kaupassa ja hänen piti valita kynsilakanpoistoaine minulle. Olimme puhelinyhteydessä ja hän luki ainesosaluetteloita ääneen.
 
En kuitenkaan ottanut niistä tolkkua ja lopulta sanoin, että ota kallein, mikä siellä on, koska ajattelin sen olevan myös laadukkain.
 
Ja tiedätkö, sen sanominen TUNTUI todella hyvältä, ihan luksukselta! Silloin TUNSIN itseni erityisen varakkaaksi!
 
Tee sinäkin asioita, jotka saavat sinut TUNTEMAAN itsesi varakkaaksi! <3
 
Varakasta viikkoa toivottaen,
Anu Kankarjärvi
 
Ps. Monesti ihmiset ajattelevat jonkin vain vähänkin kalliimman asian kohdalla: "Mutta eihän minulla ole varaa.." Ja erityisesti naiset eivät välttämättä salli itselleen asioita, jotka tuntuvat luksukselta. Mutta lapsilleen he voivat ostaa kalliitakin merkkivaatteita. 

Varakas minä verkkokurssilla opit lisää niistä asioista, jotka vaikuttavat mm. siihen onko sinulla varaa vai ei. Ymmärrät myös, miksi on tärkeää sallia itselleenkin arvokkaampia asioita. Ja kun opit nämä, huomaat että jatkossa sinulla onkin enemmän varaa! <3

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.