Näin hölmösti uskomuksesi voi saada sinut toimimaan..

 

 

Tässä esimerkki elävästä elämästä, omasta "blondi-hetkestäni" ja siitä, miten hölmösti uskomuksesi voi vaikuttaa elämääsi.. 🙈 Nyt on ihan pakko ottaa emojitkin käyttöön, jotta pääset paremmin fiilikseen mukaan! (toivottavasti näkyvät!)

 

Vaikkei tämä ”tähtihetkeni” liity mitenkään rahaan, niin se on ERITTÄIN hyvä esimerkki siitä, miten ne erilaiset uskomukset (joita meillä kaikilla on) toimivat ja miten ne pahimmillaan estävät sinua näkemästä jopa ihan silmien edessä olevia ratkaisuja.

 

Jokin uskomus (tai useampi) voi siis olla NIIN vahvana mielessäsi, ettet kerta kaikkiaan kykene näkemään toisenlaista ratkaisua tai toisenlaista mahdollisuutta vaikkapa jonkin asian toteutumiselle. Näin kävi minullekin, kun olin yökylässä kummipoikani luona.

 

Vietin yöni saunatuvassa, mikä sopi vallan mainiosti tällaiselle saunaintoilijalle (vain avanto puuttui). ?￰゚マᄏ Tuvassa oli lisälämmikkeenä kamina ja kummipoikani sanoikin, että voit laittaa siihen aamulla tulet. Näin teinkin. Tai no, ainakin yritin.. ?

 

Nimittäin kotona, kun lämmitän takkaa, olen laittanut puut aina makuulle takan pohjalle ja siitähän se malli olikin sitten iskostunut varsin syvälle.. ? Tuolla saunatuvassa oli kuitenkin ongelmana se, että ne tarjolla olleet puut olivat liian pitkiä. Kun puut laittoi kaminan pohjalle makaamaan, niin luukku ei mennyt kunnolla kiinni. Alkuun vähän ihmettelin tätä, mutta sitten ajattelin, että ”noh, ainakin tuli saa ilmaa kunnolla ja tää nyt sit vaan on tällainen avomallinen systeemi”.

 

Siellä tuvassa oli (onneksi!) myös häkävaroitin. Siinä alkoi lukemat nousemaan ja piti ihan etsiä netistä, että missä menee haitallisuuden raja? ? Lukema oli silloin 27 ja kuulemma lukeman ollessa alle 50 ei ole hätää. ?￰゚マᄏ No sitten alkoi vähän savukin jo haisemaan; avasin ovea ja tuuletin tupaa. Siinä vaiheessa totesin kyllä, että ei tämä kovin tehokasta lämmittämistä ole, kun ovesta tulee kylmää ilmaa tilalle.. ??

 

Kun menin aamupalalle, niin mainitsin tästä kummipojalle ja hän oli ihan, että "Niin, se kaminahan on sisältä aika korkea, eli ne puut olis voinut nostaa myös PYSTYYN sinne kaminan sisälle."  Yhtäkkiä itsellä alkoi surraamaan päässä! "Daaaa! No niinhän ne oliskin voinut!"

 

Vieläkin naurattaa tämä uskomukseni aiheuttama blondiuteni! ?? Ei vaan blondi tajunnut, "kun aina ennenkin on puut poltettu makuullaan".. ? (On muuten ihana lahja osata nauraa itselleen, olen huomannut, että aika usein on hauskaa! ??)

 

Jos tämä itselläni ollut polttopuu- / takka-uskomus aiheutti melkein häkämyrkytyksen ?, niin oletko miettinyt millaista vahinkoa omat rahauskomuksesi voivat elämässäsi saada aikaan?

 

Useimmitenhan ne uskomukset ovat syntyneet lapsuudessasi ja ehkä jopa täysin tahattomissa tilanteissa, mutta sinä olet lapsen tietotaidoillasi tehnyt tilanteesta omat päätelmäsi ja napannut itsellesi elämän kestävän uskomuksen.

 

Muistan esimerkiksi kuulleeni vielä ihan nyt aikuisenakin, kun joku ei ole esimerkiksi halunnut (tai uskaltanut) kertoa puolisolleen millaisia vaate- / kenkä- / meikki- (tms.) ostoksia on tehnyt. Tällainen henkilö on ehkä lapsena nähnyt äitinsä toimineen samoin? Hän on voinut oppia siitä esimerkiksi sen, ettei ole sallittua käyttää rahaa itseensä tai ettei hän ole rahan arvoinen.

 

Joka tapauksessa tämä aiheuttaa sen, että todennäköisesti tämän uskomuksen omaava henkilö käyttää rahaa huonolla omallatunnolla ja luultavasti voi jopa tuntea syyllisyyttä rahan käytöstä. Ja jos näin toimii, niin tällainen toimintatapahan on omiaan pitämään rahan poissa luotasi.. Koska miksi "Universumi" lähettäisi luoksesi jotain, mikä aiheuttaa sinulle huonoa omaatuntoa ja syyllisyyden tunnetta?

 

Tai onko lapsuudessasi käynyt niin, että olet pyytänyt äidiltäsi rahaa, mutta hän on vastannut: "Ei mulla ole, pyydä isältä."? Etenkin jos olet tyttölapsi ja tämä tapahtuma toistui usein, niin siitähän se pieni tyttönen on tehnyt (ainakin alitajuisen) päätelmän, ettei naisilla ole rahaa, vain miehillä on.

 

Ja tätähän tämä tyttö on sitten toteuttanut elämässään myös aikuisena naisena. Hän on luultavasti saanut painia rahahaasteiden kanssa koko elämänsä, koska hän uskoo, ettei naisilla kuulu olla rahaa.

 

Nyt on hyvä huomioida, että näin tapahtuu vaikka hän miten TIETOISESSA mielessään uskoisi toisin ja kokisi, että hänelläkin kuuluu olla rahaa. Mutta koska alitajunnan voima on miljoona kertaa voimakkaampi kuin tietoisen mielen, niin sinne lapsuudessa "koodattu" uskomus voittaa tietoisen mielen ajatukset sata-nolla..

 

Tuliko sinulle jo jokin rahaan liittyvä tapahtuma mieleen lapsuudestasi? Jos tuli, niin kuulen siitä mielelläni! Laita viestiä yhteydenotto-lomakkeen kautta ja kerro! ? 

 

Ja muista: ellet sinä pura näitä ja vastaavanlaisia lapsuuden rahamuistoja (ja niistä muodostuneita uskomuksia) pois sisältäsi, niin vaarana on, että sinä (ja tuleva sukupolvi) jatkatte saman kaavan toteuttamista hamaan tappiin saakka..

 

Haluaisitko rajoittavien ja jopa haitallisten uskomusten sijaan kirjoittaakin elämääsi (ja tulevien sukupolvien elämään) täysin uuden luvun? Sellaisen luvun, jossa elät enemmän itsesi näköistä elämää? ? Jos haluat, tutustu VaRakas minä verkkokurssiin tai jos haluat henkilökohtaista valmennusta oman muutoksen toteuttamiseksi, niin kerro tämän kyselyn kautta tilanteestasi hieman tarkemmin. Kerron sinulle sen jälkeen VaRakas elämäni valmennuksesta.

 

On aika nähdä ongelmien sijaan ratkaisuja. ?

 

VaRakkain terkuin,

Anu Kankarjärvi

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.