Herkutteletko viikonloppuna?

 

Herkutteletko viikonloppuna? Jos herkuttelet, niin kiinnitätkö huomiota siihen millaisia herkkuja suuhusi päätyy? Tiedätkö, mitä herkkusi todella sisältää?

 

Lapsuuteni lempikarkkipussin, jota vieläkin on myytävänä, sisältö näyttää tältä: Sokeri, glukoosisiirappi, muunnettu tärkkelys, VEHNÄtärkkelys, VEHNÄjauho, ammoniumkloridi (salmiakki), liivate, lakritsiuute, stabilointiaine (E420), melassi, happamuudensäätöaineet (E270, E325, E330), sakeuttamisaine (E414), aromit, värit (E171, E163, E153, E141, E160a, E120, E100, E132), suola, pintakäsittelyaineet (E903, E904, E901).

 

Yhteensä 16 lisäainetta + muutama muu kyseenalainen ainesosa päälle. Kuulostaako herkulliselta saati terveelliseltä?

 

Surullista on, että niin usein kuulen yhä edelleen, kun ihmiset sanovat esimerkiksi, että ”tulipa herkuteltua viikonloppuna, mutta onneksi kävin sitten pitkällä lenkillä, niin ei hätää!”. Tai vastaavasti liikuntasuorituksen jälkeen he voivat sanoa, että ”no nyt voin herkutella hyvällä omallatunnolla!”

 

Tämä on toki ymmärrettävää; meillehän on vuosia iskostettu sitä ajatusta, että syö vähemmän kuin kulutat, niin laihdut, eli tämä iänikuinen ”kalori-teoria”.

 

Olin kerran ravintoluennolla, jossa luennoitsija kertoi yrittäneensä LIHOTTAA itseään juurikin siten, että söi hirveästi kaloreita ja kertoi vielä, että ei pystynyt tuona ajankohtana harrastamaan lainkaan liikuntaakaan.

 

Hän söi muistini mukaan vähintään 7000 kaloria, mutta ehkä jopa 10000 kaloria päivässä ja työnsä vuoksi, istui pääsääntöisesti autossa. Eli luulisi nämä yhdistämällä kiloja kertyvän, eikö?

 

Mutta kuinkas kävikään?! Koska hän söi kaikkea TERVEELLISTÄ, mm. runsaskalorisia pähkinöitä yms, niin hän ei onnistunut tavoitteessaan, eli hän ei lihonut lainkaan.

 

Hän kertoi vielä, että olisi varmasti lihonut helposti, jos olisi saanut vastaavat kalorit kehoonsa vaikkapa pikaketjujen hampurilaisaterioita syömällä ja kaljaa kittaamalla.

 

Eli minä todellakin väitän, että kalorilla ja kalorilla on eroa! Se on aivan eri asia saatko kalorisi ravintorikkaasta smoothiesta tai vaikka raakakakusta kuin hillomunkista tai karkkipussista.

 

Näistä tulevat kalorit kyllä häviävätkin kehostasi liikunnan aikana, MUTTA syömiesi ruokien muu sisältö, varsinkin jos se on keinotekoista, ei sitten häviäkään niin helposti. Esimerkiksi juuri ne lisäaineet voivat jäädä kehoosi (maksasi kiusaksi) pidemmäksikin aikaa.

 

Minä en koskaan halua soimata ketään valinnoistaan; jokainen tekee JUURI niin kuin itse parhaaksi näkee ja kokee. <3

 

Mutta toivoisin, että se valinta tehdään tiedostavana ja siten, että siitä omasta valinnasta kannetaan myös vastuu. Nimittäin kukaan muu ei ole vastuussa juuri sinun terveydestäsi kuin sinä itse.

 

Ja jos teet terveytesi kannalta huonoja valintoja, niin sitten täytyy kantaa vastuu seurauksista, esimerkiksi mahdollisesta sairaudesta.

 

Sillä mitä suustasi alas laitat on nimittäin todella suuri merkitys myös siihen, millainen terveydentilasi on nyt ja tulevaisuudessa. <3 Toivon sinun siis tekevän viisaita valintoja! <3

 

Mikäli haluat herkutella OIKEASTI hyvällä omallatunnolla, ilman keinotekoisia lisäaineita, ilman valkoista sokeria, ilman gluteenia ja maitoa, niin tee silloin herkkusi itse. <3

 

Tekemästäni Herkkureseptit e-kirjasta löydät lähes 60 juuri tällaista reseptiä, niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja.

 

Ideana resepteissä on se, että ne ovat NOPEITA ja HELPPOJA tehdä! Nopeimmillaan pääsetkin herkuttelemaan noin 15 minuutin päästä aloituksesta ja siitäkin ajasta itse herkun tekemiseen kuluu noin viisi minuuttia ja tekeytymiseen loput kymmenen minuuttia. Varsin helppoa ja vaivatonta siis ja toimii myös akuuttiin herkkunälkään!

 

Itse taidan tehdä tänään lakufudgea, joka juurikin valmistuu viidessä minuutissa. Sattumalta törmäsin eilen kaupassa naiseen, joka varovaisesti kysyi, että oletko sinä se Aurinkoinen OLO sivun pitäjä? - Juu, kyllä olen! Sitten hän kertoi tehneensä juurikin tätä lakufudgea (jonka resepti muuten on tuossa Herkkureseptit e-kirjassa) ja sanoi sen olevan NIIN hyvää!

 

Kiitin kovasti palautteesta ja tulipa itselle valtavan hyvä mieli! <3 Jos joskus törmätään, tule ihmeessä sinäkin juttelemaan! <3

 

Aurinkoisin terkuin,

Anu Kankarjärvi

Ps. Jos haluat oppia enemmän lisäaineista ja niiden vaikutuksesta terveyteen, niin olen lanseeraamassa uutta tuotetta nimeltä LisäainE-koulu 

 

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.