Sain kasvimaalta tärkeää rahamielen oppia!

 

Nolottaa kertoa tästä, mutta tämä on jälleen NIIN hyvä ja tärkeä oppikokemus, että on pakko jakaa se teidän kanssa, vaikka nolottaakin..

 

Nolottaa siksi, että itselläni oli vieläkin näin alkeellinen uskomus, vaikka minun todellakin pitäisi jo tietää paremmin..

 

Mutta tällaista se voi olla. Osan uskomuksista saa purettua helpommin ja osa ”piinaa” pidempään..

 

Eli jospa siis kerron, mistä on kyse ja mitä opin.

 

Olen joskus aiemmin koittanut kasvattaa parsakaalta, mutta se ei koskaan edennyt taimivaihetta pidemmälle.

 

Tänä vuonna kokeilin monen vuoden tauon jälkeen uudelleen ja laitoin kukkakaalin siemeniä kaveriksi. Ne pysyivätkin hengissä ja päätyivät kasvimaalle saakka!

 

Silti itselläni oli pieni varaus, että mahtaako niistä tulla mitään, mutta ajattelin, että onpahan sitten ainakin kokeiltu ja katsottu kuinka käy.

 

Pidin taimia harson alla, koska kaaleihin usein iskee jonkinlaisia öttiäisiä ja yritin ehkäistä sitä. Ja koska mieheni hoiti pääsääntöisesti kastelun, niin en itse kovin usein taimia edes nähnyt.

 

Näin kyllä, kun harso alkoi pullottamaan (taimet siis olivat kovasti kasvaneet) ja kun eräänä päivänä menin katsomaan, miltä harson alla näyttää, niin ihanaksi yllätykseksi siellä oli kukkakaalin ja parsakaalin alkuja!

 

Olin ihan innoissani!

 

Kävin aina välillä katsomassa niitä, mutta kesti kauan ennen kuin ”raaskin” ottaa sieltä ensimmäisen syötäväksi asti..

 

Se olikin komea kukkakaali; painoi huikeat 1013 grammaa ja siitä tuli herkullista kukkakaalipizzaa! <3

 

Mutta sitten aloin ”pihistelemään”, mikä oli juuri se iso virhe..

 

Pelkäsin, että ne loppuvat alta aikayksikön, jos nyt vain käyn keräämässä ne ja syön (tai säilön)..

 

Odotin ja odotin ja vieläkin odotin.. En vain malttanut käyttää niitä..

 

Sitten, kun lopulta päätin, että NYT käyn hakemassa seuraavan, niin ne kaksi muuta (aiemmin niin kaunista) kukkakaalta olivat pilaantuneet syömäkelvottomiksi.. Ja muutama parsakaali oli alkanut ”iloisesti” kukkimaan..

 

Eli lopulta jäin kuitenkin nuolemaan näppejäni..

 

Ja mikä tässä nyt oli siis se opetus oli se, että sinun täytyy SALLIA itsellesi runsautta! Sinun täytyy sallia itsellesi hyviä asioita! <3

 

Ellet salli, ota niitä vastaan ja käytä niitä silloin, kun on tilaisuus, niin se tilaisuus menee lopulta ohi..

 

Itse en sallinut itseni käyttää niitä kauniita kukkakaaleja heti, joten sitten ne jäivät kokonaan käyttämättä..

 

Rahaan liittyen tämä voisi tarkoittaa sitä, että ellet ole valmis ottamaan vastaan palkkiota, jota naapurisi tarjoaa kissansa hoidosta, niin silloin et ole valmis ottamaan ylimääräistä rahaa muutenkaan, eikä sitä silloin ole sinulle tulossakaan.

 

Tai sitä, jos aina (tai usein) käytät rahaa huonolla omallatunnolla, etenkin silloin, kun ostat jotain ITSELLESI. Silloinhan ikään kuin epäröit rahan käyttöä (itseesi), etkä siis koe ansaitsevasi sitä tai olevasi sen rahan / tavaran arvoinen.

 

Tällöin ikään kuin kiellät itseltäsi niitä hyviä asioita, etkä arvosta itseäsi riittävästi ja se on rahaa ajatellen aina huono asia.

 

Tuollainen toiminta ei kutsu lisää rahaa ja runsautta luoksesi (sillä ethän salli sitä itsellesi, saati että nauttisit siitä), vaan pikemminkin ajaa sitä poispäin luotasi.

 

Ja sen ei siis tarvitse liittyä pelkästään rahaan liittyviin tilanteisiin, vaan IHAN MIHIN VAIN tilanteeseen, jossa olet saamassa jotain itsellesi mieluista, mutta et sitten otakaan sitä vastaan.

 

Nimittäin miten toimit yhdessä tilanteessa, siten toimit kaikissa tilanteissa. Olemme ikään kuin tapojemme orjia.

 

Siksi, jos haluat toisenlaisia tuloksia elämääsi, sinun täytyy muuttaa tapojasi, ajatteluasi, toimintaasi.

 

Ja sen takia onkin tärkeää saada itseään kiinni näistä osin varmasti pinttyneistäkin tavoista ja siitä miten toimit missäkin tilanteissa.

 

Vain kun tiedostat jonkin oman toimintatapasi, niin vasta silloin pystyt tietoisesti alkaa sitä muuttamaan.

 

Senpä takia olinkin lopulta iloinen, kun huomasin oman virheeni ja toimintatapani tässä ”kukkakaali-keississä”. Päätin, että tämä oli harjoittelua; ensi vuonna otan uusiksi ja aion nauttia KOKO sadosta hyvillä mielin, sillä tiedän, että runsautta tulee aina lisää.

 

Ja rahaakin tulee aina lisää, kun vain luotat sitä tulevan! <3

 

VaRakkain terkuin,

Anu Kankarjärvi

 

Ps. Kun haluat oppia huomaamaan ja poistamaan omia rahauskomuksiasi, niin tule mukaan VaRakas minä verkkokurssille! Jo melkein sata naista on tehnyt näin. <3

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.