Estääkö kiitollisuudenvelka runsauden elämässäsi?

 

Lähetin tämän kirjoituksen Timantti-jengilleni (jos säkin haluat Timantiksi, klikkaa tästä) ja se herätti lukijoissa hyviä oivalluksia, niin jaanpa sen tänne bloginkin puolelle. :)

 

Kun itse olin lapsi, aina ajattelin, että jos mä teen sulle jotain kivaa (palveluksen tms.), niin sitten sä teet mulle. Mutta aika monta kertaa jouduin pettymään, kun tämä ei mennytkään niin kuin olin ajatellut..

 

Nyttemmin olen aikuisena ymmärtänyt, että eihän se näin toimikaan!

 

Ja erityisesti olen ymmärtänyt, että hyviä asioita kannattaa tehdä silti, sillä ne tulevat aina JOTAIN kautta takaisin, vaikkeivat ne tulisikaan juuri siltä henkilöltä, jolle itse teit palveluksen.

 

Siksihän sitä sanotaankin, että laita hyvä kiertämään! <3 Ja mitä itse annat, sitä saat takaisin. <3

 

MUTTA.

 

Entä kun sinä olet se, joka olisi vastaanottamassa sitä palvelusta, sitä hyvää tekoa? Miten toimit silloin?

 

Oletko vaivaantunut ja sanot, että ”ei tässä mitään, pärjään kyllä”? Onko takaraivossasi silloin ajatus, että jäät palveluksen tekijälle kiitollisuudenvelkaa?

 

Millaisen mallin olet nähnyt tähän liittyen lapsuudessasi?

 

Jos joku on tarjonnut sulle lapsena jotain, ovatko vanhempasi sallineet sun ottaa sen? Entä jos vanhemmillesi on tarjottu apua, niin miten he ovat siihen suhtautuneet?

 

Oletko nähnyt mallin, että on ok vastaanottaa apua vai mallin, että ”pärjätään kyllä itsekin”?

 

En muista mitään tarkkoja tilanteita, mutta muistan kyllä nuoruudesta, miten ei ollut kiva tunne jäädä jollekin kiitollisuudenvelkaa. Tunnistatko itsessäsi samaa?

 

Etenkin kun itselläni oli niin vahvana silloin vielä se ajatus, että jos joku tekee mulle palveluksen, niin silloin mun pitää tehdä hänelle (ja päinvastoin).

 

Ja jos tätä ei saanut heti täytettyä vastapalveluksella, niin se tunne, kiitollisuudenvelan tunne, ei ollut mitenkään miellyttävä.

 

No jos kokee, että on epämiellyttävä vastaanottaa hyviä asioita omaan elämäänsä, niin entäs sitten raha? Sekin on yksi hyvä asia nimittäin.

 

Eräässä seminaarissa luennoitsija sanoi monta kertaa: ”How you do anything is how you do everything”. Vapaasti käännettynä: ”Miten toimit yhdessä tilanteessa, siten toimit kaikissa” tai ”Miten teet yhden asian, siten teet kaikki asiat”.

 

No jos tosiaan kokee, että on epämiellyttävä vastaanottaa hyviä asioita (esim. palveluksia) omaan elämäänsä, niin valitettavasti se energia heijastuu myös rahaan ja silloin et siis ole valmis vastaanottamaan rahaakaan elämääsi, ainakaan mitenkään runsain määrin.

 

Eli nyt viimeistään sun on syytä heivata se kiitollisuudenvelan tunne huitsintuuttiin ja alkaa tuntemaan kiitollisuutta siitä, että olet saanut apua, että olet saanut hyviä asioita elämääsi. <3

 

Salli itsesi vastaanottaa hyviä asioita! <3 Silloin sallit itsesi vastaanottaa myös sitä rahaa. <3

 

VaRakkain terkuin,

Anu Kankarjärvi

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.