Sinä itse valitset, mitä syöt ja miten elät

 

Sain alkukesästä nimettömän sähköpostin. Se ei ollut mitenkään erityisen ystävällismielinen.

 

Eikä siinä mitään, elämäni varrella olen oppinut, että jos sydämessään kokee toimivansa oikein, niin se on aivan sama, mitä muut minun tekemisistä ajattelevat.

 

Enkä todellakaan koe tehneeni mitään väärää siinä, että olen esittänyt huoleni esimerkiksi Korona-rokotteiden riskeistä. Nehän ovat kokeellisia injektioita, joiden pitkän ajan vaikutuksista ihmiskeholle kukaan ei tiedä mitään. Tutkimukset jatkuvat ainakin vuoteen 2023 asti.

 

Jokaisen kokeellista injektiota harkitsevan ja ihmiskokeeseen osallistuvan kannattaa selvittää plussat ja miinukset. Itse olen nähnyt enemmän miinuksia, siksi olen huoleni ääneenkin ilmaissut.

 

Siinä sähköpostissa ”vihjailtiin” myös, että perheenjäseneni syövät roskaruokaa selkäni takana.

 

Mutta kyllä minä ihan tiedän, että vaikkapa lapseni on käynyt kavereidensa kanssa syömässä pizzaa, hampurilaista jne. Olen jopa antanut hänelle niihin rahaa.

 

En halua, että lasteni kaverisuhteet jotenkin kärsisivät siitä, että syömme kotona todennäköisesti aika eri tavalla kuin muissa perheissä.

 

Ja ollaanhan me perheenäkin käyty hampurilaisella (Friends & Brgrsilla -> lisäaineettomat hampurilaisateriat) ja tullaan käymään jatkossakin.

 

Ja herran jestas, enhän minä voi ketään pakottaa elämään samoin kuin minä!

 

Voin vain kertoa niistä viisaammista valinnoista ja toivoa, että vinkit ja esimerkki kantaa tulevaisuudessa hedelmää.

 

Mutta enempää en voi tehdä. Jokainen tekee ihan itse omat ratkaisunsa sen suhteen, miten oman elämänsä elää.

 

Jokaisella meistä on varmasti myös ne omat paheensa.

 

Vaikka itse olen muuten tarkka esimerkiksi lisäaineista, niin ravintolisissä siedän niitä, jos koen, että saan tuotteesta muuten hyötyä itselleni.

 

Enkä edelleenkään ole kieltänyt itseltäni mitään, voisin syödä mitä vain, jos haluaisin, mutta kaikkea en vain halua syödä.

 

Ja sehän se on tärkeintä, että sinä olet itse sinut oman ruokavaliosi kanssa.

 

Ongelmia aiheutuu, jos et ole tyytyväinen ruokavalioosi, mutta silti jatkat samalla linjalla.

 

Jos tämä on tilanne omalla kohdallasi, niin oletko miettinyt, miksi jatkat? Miksi syöt ruokaa, johon et ole tyytyväinen?

 

Ymmärrän, että muutos voi olla haasteellista. Siksi isokin muutos pitää aloittaa pienin askelin.

 

Jos sinun on vaikea karsia huonoja juttuja ruokavaliostasi pois, niin anna niiden olla ja LISÄÄ hyviä juttuja!

 

Syö edes yhdellä aterialla salaattia tai syö yksi hedelmä päivässä tai kourallinen marjoja. Millaisia hyviä juttuja lisäätkään ruokavalioosi, riippuu tietysti siitä, millainen lähtötilanteesi on.

 

Jos herkut ovat haasteesi, tee edes kerran kuussa terveellisempiä herkkuja. Se tekee yhteensä 13 viikkoa terveellisempää herkuteltavaa vuoden aikana. Jos oikein radikaaliksi ryhdyt, tee joka toinen viikko! Se on jo 26 viikkoa terveellisempien herkkujen parissa!

 

Helppoja ja nopeita reseptejä löydät esimerkiksi Herkkureseptit e-kirjasta.

 

Varsinkin kesällä on kiva syödä jäätelöä, mutta niissä kaupan versioissa saat lisäaineet kaupan päälle..

 

Sen sijaan voit kaataa kattilaan 2 dl luomukuohukermaa ja sulattaa sinne (miedolla lämmöllä) suklaalevyn. Kun suklaa on sulanut, lisää vielä 4-6 dl luomukermaa (tämä jäähdyttää samalla massaa). Jos haluat makeampaa jäätelöä, lisää vain 4 dl, jos vähemmän makeaa, lisää 6 dl.

 

Jollet omista jäätelökonetta ja haluat päästä helpolla, kaada massa silikonisiin muffinivuokiin tai pieniin pakasterasioihin ja laita pakastimeen. Näin saat pieniä annosjätskejä, jahka massa pakastuu.

 

Jos jaksat nähdä vähän vaivaa, laita massa laakeassa pakasterasiassa pakastimeen ja sekoita massaa lusikalla noin 15-20 min välein, kunnes se on tekeytynyt jäätelöksi.

 

Jos jaksat nähdä enemmän vaivaa, laita massa kulhossa pakastimeen ja sekoita ensin vispilällä noin 15 min välein ja kun massa on kohmeisempaa, jatka sekoittamista sähkövatkaimella, kunnes se on tekeytynyt jäätelöksi.

 

Tätä viimeisintä tekniikkaa en ole vielä testannut, on kyllä pitänyt, mutta yhtenä päivänä muistui mieleen, kun vuosia sitten näin ihanien opiskelijanuorten kahvilassa tehtävän jäätelöä tällä tavoin.

 

Kaikenlaisia erilaisia vaihtoehtoja siis löytyy kyllä. Sinä itse päätät, mihin vaihtoehtoon tartut. <3

 

Aurinkoisin terkuin,
Anu

 

Ps. Jos et ole täysin tyytyväinen omaan ruokavalioosi ja olet valmis muutokseen, niin silloin voin suositella Viisaat valinnat verkkokurssia, jonka avulla muutos on helppo aloittaa pienin askelin.

 

 

Tule timantiksi sisäpiiriin!

Liity ilmaiseksi mukaan sisäpiiriin, timanttien joukkoon! <3 Voit itse päättää haluatko saada vinkkejä terveyteen vai talouteen vai molempiin liittyen? Yhteystietosi pysyvät turvassa luonani.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.