Marian VaRakas minä muutosmatka:

Haluan kertoa sinulle Marian VaRakas minä muutosmatkasta. Hän osallistui ensimmäisten joukossa VaRakas minä verkkokurssille, kun lanseerasin sen lokakuussa 2020. Marian oma teksti on kursiivilla heittomerkkien sisällä ja loput tekstit ovat minun käsialaa.

Maria on hyvinvointialan yrittäjä. Hän pyöritti yritystään tuolloin lokakuussa 2020 kotoa käsin ja haaveili omasta liiketilasta.
 
Marialla on iso perhe, muistan miten hän kirjoitti VaRakas minä sivulla Facebookissa haaveilevansa myös isommasta autosta.
 
Olen ilokseni päässyt tuon VaRakas minä Facebook seinän välityksellä seuraamaan hänen matkaansa, kun hän on jakanut onnistumisiaan siellä. <3

Mitä tekisit ylimääräisellä tuhannella eurolla?

Joulukuussa 2020, vain noin kaksi kuukautta VaRakas minä verkkokurssin aloittamisen jälkeen, kysyin tuolla Facebook-seinälläni postauksessa, mitä tekisit ylimääräisellä tuhannella eurolla?
 
Maria kirjoitti silloin näin:

”Nyt voisin katsoa tiliä ja miettiä ihan oikeastikin sen tonnin käyttöä!
 
Kyllä tämä yrittäjän arki on ollut semmoista tunnemyrskyä, kun tapahtumat ja naurujoogat katosi yhdessä viikonlopussa ilmaan, kun asteli uudet rajotukset voimaan.
 
Yhden päivän murehdin, että miten ihmeessä tästä nyt noustaan ja mitä tässä nyt voi tehdä? Joulukuun alku piti olla oikeaa myyntiä ja sitten ei ollutkaan mitään..
 
Toisena päivänä nostin nokkani sieltä suosta ja nyt se extra tonni on tienattu, vaikka pitikin suunnitella kaikki pikaisesti uusiksi. Kyllä on voittaja olo!
 
Vaikka tonni on lopulta pieni raha, niin se on tälle kuulle jo ylimääräistä ja laskut on siitä maksettu.
 
Mies meni sanomaan mulle ne taikasanat ”kyllä me pärjätään”, niin voi EI!! Me ei pärjätä!! Minä tienaan kyllä vielä niin, ettei tarvi vaan pärjätä!
 
Kiitos Anu tästä ihanasta aivopesusta!”


Lopeta pärjääminen! Kukoista kunnolla! <3


Minulla itselläni on siis ollut sellainen uskomus, että ”en tarvitse paljoa, riittää että pärjään”. Kunnes ymmärsin, että se pärjääminen on lähes kirosanaan verrattavissa oleva sana ainakin, kun puhutaan rahasta!
 
Pärjääminen tarkoitti itselleni juurikin sitä kädestä suuhun elämistä, tili oli aina kuun lopussa pyöreä +/-0€..
 
Eli muista, ettet sinäkään ”pärjää”, vaan kukoistat kunnolla! <3

 

Parempi rahamieli myös lapsille


Tammikuussa 2021, noin kolme kuukautta VaRakas minä verkkokurssin aloittamisen jälkeen Maria ilahdutti minua jälleen tarinallaan:
 
”Mulla lopetti Polarin kello yhteistyön justiinsa, ku olin lähdössä isomman tytön kanssa ostoksille. Kello on mulla aktiivikäytössä ja tarvitsin uuden.
 
En sen kummemmin tehny hintavertailua, että mistä sen nyt olisin halvimmalla saanut. Tiesin, että uusikin kello on Polar ja lähden katsomaan niitä Prismasta. Jos ei siellä ole, jatkan matkaa muualle.
 
Siellähän oli mistä valita. Kahden kellon vertailussa olleilla oli noin 50€ hintaero. Se, mikä oli kalliimmassa kellossa ”parempi”, oli mulle turha ominaisuus, eli päädyin siihen halvempaan.
 
Katsoin hyllystä sopivan kokoisen kellon ja siinä kohtaa mun 9-vuotias neiti heräs miettiin, että mitä se oikeen maksaa?!
 
Vastasin, että näyttäis olevan 209€. - Ai 209€!? ÄITI!! Et VOI ostaa noin kallista kelloa, sehän maksaa ihan HIRVEÄSTI! Neiti alkoi pitämään mulle luentoa!
 
Mä en voinu ku nauraa tytön reaktiolle ja kerroin, että kuulehan kultaseni. Kyllä mä voin ja ihan omalla rahalla. En mä näitä oo joka päivä ostamassa.
 
Vielä autossakin keskusteltiin siitä, että mitkä hankinnat on järkeviä ja mistä kannattaa maksaa.
 
Mä käytän tuommoista kelloa joka päivä, jos se olis mennyt suoraan pöytälaatikkoon, se olis ollut huono ostos.
 
Kyllä sä oot osannut herätellä ajattelemaan raha-asioita uudessa valossa ja uudella tavalla. Koitan sitä opettaa myös omille lapsilleni.”

 

Katkaise pärjäämisen kierre


Yksi hienoimmista asioista tässä oman rahamielen muokkauksessa onkin ollut se, että on pystynyt opettamaan omille lapsillekin parempaa suhtautumista rahaan! <3
 
Ettei se ”pärjäämisen kierre” jatku sukupolvelta toiselle, vaan sen saa katkaistua ajoissa.

 

Tee elämästäsi itsesi näköinen!


Maaliskuussa 2021, vain viisi kuukautta VaRakas minä verkkokurssin aloittamisen jälkeen Maria kirjoitti näin:
 
”Eilen aamulla puhuttiin miehen kanssa, että josko NYT lähdettäis kattoon meille sitä uutta sohvaa, ku oltiin kerta kahdestaan kotona.
 
Marssittiin kauppaan ja myyjälle alettiin kertomaan toiveita. Joku aika tuumailtiin, koe-istuttiin ja kateltiin ja sanoin, että lähetäänhän tekemään paperit.
 
Tilaukseen laitettiin miehen tiedot, (hän on paremmin puhelimen päässä, kuin minä) ja sitten kun alettiin kaivaamaan kuvetta, niin mies huomasi, että lompakko on kotona!
 
Naureskeltiin, että onhan se paljo lystimpi lähteä emännän kanssa kaupunkiin ja jättää lompakko kotia! Maksoin sen pois ja jäädään odottelemaan sohvaa kotiin.
 
Aikasempi sohva alkoi tulla tiensä päähän, uusi matto oli jo tilattu ja lattiat vaihdetaan kesällä.
 
Valitsin oman näköisen olkkarin! Mutta ei se vaaleanpunainen sohva kuulemma miestäkään haitannut ja mattokin oli kuulemma ihan hyvä.”

 

Naiset / äidit voivat maksaa! <3


Omassa aarrekartassani monen vuoden takaa lukee ”Mamma betalar”, eli äiti maksaa.
 
Silloin, kun liimasin sen siihen, se ei ollut lainkaan selviö, vaan se oli oma tavoitteeni. Että joskus minullakin on rahaa ostaa lapsille / perheelle juttuja.
 
Ja kun sitten loppuvuodesta viime vuonna olin poikani kanssa hakemassa hänelle hänen itse valitsemaansa tietokoneen keskusyksikköä, niitä harrastuksekseen kokoavalta mieheltä, niin olihan se hieno kuulla hänen sanovan ovella, että ”Ai, mamma betalar?!”
 
Kyllä! Äidit todellakin maksaa! <3

 

Nauti elämästäsi!


Huhtikuussa 2021, puoli vuotta VaRakas minä verkkokurssin aloittamisen jälkeen Maria ilmoitti taas uudesta hankinnastaan:
 
”NYT se uusi auto on totta! Ei nyt ihan pakasta vedetty, mutta 2016 vuoden malli. Se oli justiinsa sitä, mitä olin mehustellu ja mietiskelly.
 
Paitsi että ajettavuus on parempi, kuin olisin voinu kuvitella! En olis uskonu, että 5,5m pitkä auto kulkis niin ku unelma! Kävin lauantaina appiukon kans 1000km ajelulla, eikä siltikään kyllästyttäny ajaa autoa!”
 
Hän laittoi myös kuvan uudesta autosta, se oli valkoinen iso pakettiauto / pikkubussi, johon koko suurperhe mahtuu hyvin.

 

Kasvata liiketoimintaasi!

 
Kesäkuussa 2021 kysyin Facebookissa, mitä tekisit, jos et voisi epäonnistua?

Maria vastasi, että ”Vuokraisin liiketilan.”
 
Lokakuussa 2021 vietettiin hänen kodin ulkopuolisen liiketilan avajaisia. <3
 
Tämä kaikki on tapahtunut hänelle vuoden sisällä VaRakas minä verkkokurssin aloittamisesta ja vielä maailmanlaajuisen pandemian vallitessa!

 

Mitä mieltä Maria itse on VaRakas minä muutosmatkastaan?


”Kurssi sai kyllä ajatukseni muuttumaan monessakin asiassa. Ennen katsoin hintalappua ja kauhistelin, että en kait minä tuota raski ostaa! Olisiko joku halvempi?
 
Nyt valikoin sen, minkä haluan, hinnan voin kyllä katsoa, mutta se ei enää vaikuta päätökseen. On ihan huikea tunne, kun saan oikeasti sen, minkä HALUAN, enkä vain häveten halvinta!
 
Perheeni on kohtuu iso ja kauppalaskut sen mukaisia. Olen jo pidemmän aikaa sanonut loppusumman kuultuani "kiitos". Tiedän, että taas perheeni syö hyvin seuraavan viikon ajan.
 
Kiittämisen opin kurssilta, kiitos sähkö, kiitos vesi, kiitos kauppa jne.
 
Olen yrittäjä ja tällaisena aikana toimeentulo ei oikein ole itsestäänselvyys. Kurssin avulla sain luottoa myös siihen, että omalla asenteella saa rahan tulemaan luokse.
 
Esimerkiksi jouluaatonaattona olin työpaikallani paketoimassa lasteni joululahjoja. Valot päällä ja ovet auki, niin kuin tapaan asiakastakin odotella.
 
Silloin odotin yhtä asiakasta hakemaan huulirasvaa hyllystäni, mutta ovesta tulikin kaksi lahjakortin ostajaa ja jättivät mukavan summan ihan yllättäen!
 
Silloinkin mietin Anua, että tämä on juuri sitä, mitä kurssilla opetettiin.”

 

Elämä on lyhyt, elä itsesi näköistä elämää <3

 
Maria on todellakin alkanut elämään enemmän itsensä näköistä elämää! <3

Täältä voit käydä lukemassa muiden VaRakas minä verkkokurssille ja valmennukseen osallistuneiden kommentteja ja palautteita.

Mitenköhän VaRakas minä verkkokurssi muuttaa sinun elämääsi?
 
Tule mukaan, niin saat tietää! <3