C 9 - O H J E L M A

9 päivän tehostartti hyvään oloon.

Haluatko keventää askelta, syödä terveellisesti, olla virkeämpi ja ylipäänsä voida hyvin? C9-ohjelma on kaikkea tätä!

Teimme mieheni kanssa taas yhdeksän päivää kestävän C9-ohjelman. Olemme tehneet sen aiemminkin; tämä ohjelma kannattaa tehdä 1-2 kertaa vuodessa.

*

Sen aikana suolistosi saa pienen hengähdystauon (erityisesti päivät 1 ja 2), kehosi saa paljon hyviä ravinteita ja löydät itsestäsi aivan uudenlaista energiaa!

*

Kaksi ensimmäistä päivää olivat haastavimmat, sillä ne mennään varsin niukilla kaloreilla. Kieltämättä nälkä meinasi vähän vaivata, mutta onneksi voi sitten valita vapaasti valittavien syömisten listalta jotain suuhunpantavaa.

*

Tärkeintä onkin, että keho kuitenkin saa tarvitsemansa ravinteet ja se toteutui aloe veran, ravintolisien ja vapaasti syötävien ruoka-aineiden avulla. Mies oikein kehui syötyjä ruokia; "Näitähän voisi tehdä useamminkin!" No niin voisikin, sen verran hyvää oli! Ja kuulemma ruoka maistuikin paremmin, siis hänen makuaisti oli jotenkin valpastunut. Ei huono sekään! :)

*

Varsinainen liikunta jäi tällä kertaa hieman vähemmälle (suositus on 30 min päivässä esim. kävelyä, hölkkää, pyöräilyä, uimista..), mutta kävimme kyllä kävelyllä, lenkillä (minä), rantalentistä pelaamassa (mies) ja pikaisella uintipulahduksellakin. Lisäksi tuli hyötyliikuntaa rakennustyömaalla ja puutarhassa.

*

Oma odotukseni oli, että turhan ulkoneviksi kasvaneet jenkkakahvat "sulaisivat" pois ja alempaa voit lukea tuloksista, kävikö niin? Olen kokenut tämän aiemminkin, niin siksi odotukset olivat korkealla nytkin! En tykännyt enää siitä, miltä vartalonmyötäiset paidat näyttivät päälläni..

*

Muistutan kuitenkin, ettei tämä ole mikään laihdutusohjelma, vaan pikemminkin kehon "huolto-ohjelma" ja sellainen uudelleen käynnistysohjelma.

*

Virkeyttä ainakin tuli! Muutamana aamuna heräsin ennen kellon soittoa, mikä on todella harvinaista minulle! Ja virtaa riitti lenkille asti, vaikka normaalia kevyemmin syötiinkin. :)

*

Kaiken kaikkiaan tämä oli taas erittäin hyvä kokemus! Sai vähän haastaa itseään; "onko minusta siihen?" ja kun alusta oli selvinnyt, loppu sujui varsin hyvin! Palkintokin oli varsin miellyttävä; kevyempi olo ja virkeämpi mieli. <3

Terkuin, Anu ja Pasi

Kaiken perustana on aloe vera - luonnon oma aarreaitta

C9-ohjelman aikana juodaan aloe veraa 120 ml päivässä, kippis! Voit valita juomasi maun kolmesta vaihtoehdosta: aloe vera, omena-karpalo tai persikka.

Kahtena ensimmäisenä päivänä aloe veraa juodaan 30 ml kerrallaan neljä kertaa päivässä. Tällöin kehosi saa ravinteita tasaisesti pitkin päivää.

Kolmannesta päivästä eteenpäin aloe vera juomaa nautitaan koko 120 ml annos heti aamusta. 

Olemme mieheni kanssa juoneet aloe veraa joka päivä reilusti yli 15 vuotta ja molemmat lapsemmekin jo yli 10 vuotta, tästä tavasta emme luovu!

Proteiinia päivään!

C9-ohjelmaan kuuluu myös vitamiineja ja mineraaleja pullollaan oleva Ultra-proteiinijauhe. Voit valita sen suklaan tai vaniljan makuisena. Suklaa maistuu vähän kuin kaakaolta ja vaniljaa yksi kuvaili kerran sulaneeksi vaniljajäätelöksi! Eli jos pidät enemmän makeasta, niin suosittelemme vaniljan makua.

Kehosi saa tästä 22 (!!) erilaista vitamiinia ja mineraalia, kuten C-vitamiinia, monia eri B-vitamiineja, folaattia, D-vitamiinia, E-vitamiinia, biotiinia, kaliumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä, mangaania, jodia, seleeniä jne.

Koska Ultra-proteiinijuomassa on niin paljon ravinteita, sitä voi käyttää ateriankorvikkeenakin. Eli ravinteiden saanti todellakin on turvattu!

Itse tykkään viimeistellä sillä oman smoothieni ihan tavallisenakin päivänä, samalla varmistan kehoni ravinteiden saantia.

Kuitua suolistolle, virkeyttä mielelle ja jaksamista keholle!

Forever Fiber-kuitulisän (jauhe sekoitetaan veteen) yksi tehtävä C9-ohjelman aikana on tuoda kylläisyyden tunnetta, kun suolisto saa kuituja (5g per annos). Lisäksi se on tärkeä myös suolistossa asusteleville hyvisbakteereille ja toimiikin niiden ravintona.

Forever Therm-tabletti pitää energia-aineenvaihduntasi käynnissä C9-ohjelman aikana! Lisäksi Therm auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta, eli se piristää sinua! Siinä on luonnollista kofeiinia guarana-hedelmän, vihreän teen ja kahvin uutteista, monta eri B-vitamiinia ja C-vitamiinia.

Tämä auttaa sinua olemaan myös ilman kahvia C9:n aikana, jos muuten olet tottunut sitä juomaan. Tiedän, että jotkut C9:n tehneet ovat juoneet yhden kupin kahvia aamuisin, joten älä säikähdä, jos aamukahvi on elinehtosi! :) Mutta voit ensin kokeilla olla ilman.

Syöminen, ateriat

Kahtena ensimmäisenä päivänä syödään yllä esiteltyjä ravintolisiä ja valitaan pientä syötävää vapaasti valittavien ruokien listalta. Ravintolisät tuovat kehoosi ravinteita, proteiinia, kuitua, jolloin kehosi saa tärkeimmät ravinteet, vaikka syöminen on vähäistä.

Tämä suo myös suolistolle hengähdystauon. Kun ruoansulatus ei kuluta niin paljoa energiaa, keho pystyy keskittymään paremmin muihin osa-alueisiin.

Kolmannesta päivästä eteenpäin päivän aikana syödään aamupalaksi proteiinipirtelö, lounaaksi teimme proteiinismoothien ja päivälliseksi noin 600 kalorin ateria. Tietysti otetaan myös aloe veraa, kuitua ja Therm-tablettia. 

Aterioihin saat valmiiksi laskettuja esimerkkejä ja reseptejä ohjelman mukana. Toivottavasti pitäydyt tuoreissa raaka-aineissa, ei eineksiä, eikä lisäaineita. Vain parasta sinulle! <3

FETASALAATTIA

Reilusti salaattia ja muita kasviksia, luomufetaa 150g ja loraus oliiviöljyä, nam!

KANAHAMPURILAISTA BATAATTIRANSKIKSILLA JA SALAATILLA

Gluteeniton sämpylä (helppo tehdä itse Viljatuotteen vaaleasta gluteenittomasta jauhoseoksesta), pihvi kanan jauhelihasta, uunissa kypsennettyä bataattia ja kylkeen vihersalaattia, nam!

BURRITO BONANZA

Kulhoon ladottu kerroksittain kvinoaa, paistettuja, maustettuja kanasuikaleita, avokadoa, papuja ja luomusalsaa, nam!

ERILAISET SMOOTHIET

Teimme erilaisia smoothieita lounaaksi kolmannesta päivästä eteenpäin, vaihdellen raaka-aineita, kuten lehtikaalta, mustikoita, mansikoita, tuoretta inkivääriä jne. Valitsimme raaka-aineet vapaasti valittavien listalta (inkivääri oli listan ulkopuolelta, tuo kivan säväyksen smoothieen), nam!

Liikuntaa 30 minuuttia päivässä ja reilusti vettä juotavaksi!

Kuten alussa kerroin, meillä tämä liikunnan osuus ei ollut ihan niin säännöllistä kuin olisi pitänyt, mutta kannustan tietysti sinua tekemään ohjeen mukaan. Itse kävin lenkillä ja innoissani juoksin veteen asti! :D

Eli käy vaikka puolen tunnin kävelyllä joka päivä. Jos puolen tunnin yhtäjaksoinen liikunta ei kerta kaikkiaan ole mahdollista, niin voit jakaa ajan 15min + 15min. 

Parasta, jos pääset liikkeelle jo aamulla, niin silloin saat liikunnasta tulevan energiahyödyn koko päivän ajaksi. Mutta tietysti liikut silloin, kun itsellesi parhaiten sopii. :)

Vettä tulee juoda reilusti; suositus on kahdeksan lasia päivässä. Tähän on ohjevihkosessa oma seurantamenetelmä, niin voit varmistua sen toteutumisesta.

Millaiset olivat tulokset?

Alussa mainitsin, että odotin liian uloneviksi muuttuneiden jenkkakahvojen "sulamista" ja niin tapahtuikin! Itse asiassa meidän molempien vyötäröt kapenivat 4,5 senttimetrillä! Tuntuu farkut taas mukavammilta jalassa ja vartalonmyötäiset paidat istuu paremmin.

Kaikkinensa omasta kehostani lähti 12,9 cm ympäri kehoa ja se onkin mielestäni aina konkreettisempi juttu kuin kilojen tuijottelu. Mies ei tehnyt niin tarkkoja mittauksia, mutta varsin mukavasti häneltäkin karisi senttejä!

Kiloja lähti itseltäni 2,6 kg ja mieheltäni 3,4 kg, hyvä saavutus tämäkin vain yhdeksän päivän aikana! Muistutan silti, että tämä ei ole laihdutusohjelma, vaan pikemminkin kehon "huolto-ohjelma". Ja kyllähän se kilojen karisu on eniten sitä, kun kehon ylimääräiset nesteet ja pöhötykset lähtivät ulos kehosta, mutta eipä tule niitäkään ikävä! :D

Minähän olen yleensä melkoinen herkkusuu, niin nyt on makeanhimonikin hävinnyt jonnekin! En kyllä harmittele sitäkään! :D

Ystävä onkin hauskasti kutsunut tätä ohjelmaa "katkaisuhoidoksi"! :D Eli katkeaa epäterveellisyyksien syöminen ja tilalle tulee terveellisempiä vaihtoehtoja. <3

Eniten annankin arvoa C9:n keholle tekemälle "tehdasasetusten palautukselle" ja uudelleen käynnistykselle. <3 Siitä tulee hyvä ja kevyt olo!

Valitse makuusi sopiva paketti!

Kuten sanottua, voit personoida oman C9-ohjelman itsellesi sopivaksi.

Aloe-juomaksi voit valita aloe veran makuisen Aloe Vera Gel-juoman, omena-karpalon makuisen Aloe Berry Nectar-juoman tai persikan makuisen Aloe Peaches-juoman.

Proteiinilisäksi voit valita Forever Ultra suklaan (chocolate) tai Forever Ultra vaniljan (vanilla).

Paketti sisältää myös Forever Fiber-kuitulisän ja Forver Therm-tabletit sekä sheikkerin ja mittanauhan.

Alta näet kuvat jokaisesta juomavaihtoehdosta sekä myös vanilja (sini-valkoinen pussi) ja suklaa (ruskea-valkoinen pussi) Ultran välisen eron, niin osaat halutessasi valita oman pakettisi täältä.

Aloe Vera Gel-juoma (aloe veran maku) ja Ultra Vanilla (vanilja)

Haluan tämän

Aloe Berry Nectar (omena-karpalo) ja Ultra Chocolate (suklaa)

Valitsen tämän

Aloe Peaches (persikka) ja Ultra Vanilla (vanilja)

Minulle tämä